A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Да оживим живите места на България

Идеята за проекта е на Люсиена Алексиева и Диана Митева от 2012 г. и беше представена на семинара „Дом за живеене – 3“, организиран от „Здрав живот“ и „Идея Вита“. Видео от изложението- споделяне на Люсиена можете да видите от този линк – https://www.youtube.com/watch?v=HCY0oCukiBA.

Целите на този проект са : облагородяване, ремонтиране или изграждане и доизграждане на бази на „Идея Вита“ и партньори в малки населени места в страната с чиста и красива природа, с цел оживяване на тези „животворни“ места чрез присъствие на млади хора, които живеят природосъобразно, грижат се заприродата, отглеждат чиста храна в градини от нов тип, участват в различни събития, празници, дейности със себеподобни от други региони и чужбина, с местното население, с хора от различни домове и соц. институции, деца, комуникации с местното управление и съучастие в общи проекти и т.н. от този род дейности.

Първият етап е с две села в Старозагорския регион – Баните и Ново село, в които ще се облагородят, ремонтират и довършат 2 бази, собственост на Фондация „Идея Вита“.

Проектът ще продължи и в други региони с бази на партньори на „Идея Вита“.