A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

КАК ПРИЛАГАМЕ ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ В ЕЖЕДНЕВИЕТО?

За да можем нещо да прилагаме, е добре първо да го познаваме. Познаваме ли законите? Тези закони не се учат в училище, или не в целия им вид. Някои се учат с приложението им в точни науки – физика, математика, астрономия, но не са ни обяснявали, че действат навсякъде и във всичко. Някой да е изучавал в училище „Законът за проявлението”, или „Законът за благодарността”?…Аз например, толкова съм се старала в училище – винаги отлична, винаги първа…, но едва преди десетина години разбрах, че много малко от знанието, което се намираше в учебниците ме ползва сега. Полезното, което съм научила е от личността и същността на тези, които са ме учили – учителите, но не и от учебниците. И трябваше да се разболея „нелечимо”, да страдам достатъчно, колкото е необходимо, за да получа достъп до знания и умения, които си заслужават. Едни от тези знания са Природните, Духовните, Божествените закони. Сега е „златно време” – сега има много възможности да учим – има книги, семинари, хора…Например – книгата „Духовните закони” на Даяна Купър или „Книга на законите” на Петър Дънов… Аз в началото събирах законите един по един, дори не знаех колко са…Първо си мислех за „10-те Божи заповеди”… а, не, много са малко, пък и много конкретни и някак си „човешки” ми се виждаха…после започнах да ги намирам…Като ги четях, все се питах дали мога да ги прилагам и реших – ще започна и ще наблюдавам какво става… Бях изумена, бях напълно изненадана колко просто, естествено и радостно ставаше ежедневието ми, когато се стараех да вървя с енергиите на законите, а не против тях. Имайте пред вид, че има случаи и то не-малко, когато Природните закони са противоположни на човешките и когато трябва да правим избор / а това го правим постоянно, по стотици пъти на ден / е добре да даваме приоритет на Природните закони. Разбрах, че те са по- висши. За да можем да правим, обаче този правилен избор, е необходимо да развиваме себе си, сетивата си, на първо място интуицията и връзката с тялото. Това сега са много мощни инструменти за правилен избор в условията на промени и преход. Аз го правя с енергийни практики, хранене, понякога с нищо неправене /”у вей” принципа/. Когато не тровиш тялото и мозъка си му даваш възможност да се развива според еволюционните закони. Когато практикуваш енергийни практики /при мен – чигун, дервишки практики, нищо неправене…/ ти изолираш ума, потапящ се в друго състояние, правиш връзка със себе си, със същността си, с космическите енергии или с др. полезни източници и енергии, които те учат, подкрепят, променят и насочват по Пътя. В някои случаи направо ти показват – чрез картини и образи, чрез знаене важните за теб неща. А когато постоянно се вслушваш в интуицията си и в своя вътрешен водач, ти вярваш.

И така…какво правим в ежедневието си? Как действаме? Защо вършим това или онова? Кое е това, което ни кара да действаме в една или в друга посока?

Отговорът на сегашното ниво е – обусловеността и нуждите. А кое е важното – осъзнато да действаме според Законите на Природата, на Вселената.

Например да вземем „Закона за причината и следствието” – един от важните закони за трето измерение. Как работи той? Осъзнаваме ли го?

Пример- Болестите са една от „най- забележимите” прояви на този закон. Тях хората най- ги забелязват /включвам. и себе си тук/. Обаче малко хора са готови да търсят, да откриват, да приемат и да променят причините, за да се излекуват и изцелят. Примери – колкото щете…всеки човек, болен от хронична болест, на подсъзнателно ниво не желае да приложи в действие този закон. Ето един пример от моята опитност: Обидя някого и после, след време ме заболи глава. Ако потърся причината и съм достатъчно честна със себе си – ще я открия. Ще се помоля да ми се помогне да имам повече светлина, за да не го правя, ще приема ситуацията и ще направя някои неща – енергийни упражнения, или медитация, или ароматерапия, или друго…, но ако не ми минава и продължава да ме боли, си слагам усмивката и благодаря, че ме боли само главата, а не и нещо друго, притихвам и с радост и благодарност си „трансформирам” енергията чрез страданието. /Това ви го казвам сега и то действа безотказно, но аз „бая бой изядох”, докато се науча./ Защото в основата на всичко горенаписано стои знанието, че ние сме си първопричината за нещата, които ни се случват и не ни харесват. /То и за тези, които ни харесват е така, ама тогава не го забелязваме/. Нещата са такива, каквито са, нашето отношение към тях ги прави „лоши” или „добри”, т.е. ги „оцветява”. Напр. от човешка гледна точка болката е лошо нещо – кой е щастлив да го боли? Но от Природна, Божествена гледна точка това е добро, защото води до трансформиране, до развитие…

И така – Законът за причината и следствието или Закон за кармата – „каквото даваш – това и получаваш”. Болен си – задай си въпрос какво съм дал, за да получа това? Получил си повишение на заплатата, премия или друго „благо” – нещо си дал на някой преди това…може и да не са пари, а др. вид енергия…Примери – много…Но винаги ти си в основата, в центъра…

Напоследък често чувам от хората, в това число и от т.н. „духовни хора” – защо да давам на държавата, тя какво ми е дала? Защо да давам на този или онзи – на мен никой нищо не ми е дал?….Ами, мили хора, Законът не действа така, а точно обратното. Първо трябва да дадеш, за да вземеш. А много хора смятат, че първо трябва да вземат и после, ако решат – да дадат. Още – законите в държавата са човешки – хората ги измислят и са предназначени пак за тях. Ако ние не спазваме собственоизмислените си закони, как ще спазваме по- висшите Вселенски закони? Всичко е свързано. Заблуда е, че ще взема „едни пари”, няма да си платя данъка върху тях, ще съм доволен, че съм се „изтарикатил” и няма да си платя за това според Закона за причината и следствието. Ще си платя и то колкото трябва –ще ми откраднат портмонето, колата, ще ми оберат къщата, ще ме блъсне трамвай ….но тъй като това все още не става веднага, хората си мислят, „че са минали метър” и не могат да свържат едното с другото. Това си е чисто невежество…

Тези, които смятат, че никой нищо не им е дал, нека си спомнят за родителите си, които са им дали живот, за да ги има и да са тук. Само това да е, пак някой нещо е дал…Нека да бъдем благодарни – за това, което имаме и за това ,което сме. „Искрената благодарност е ключът към изобилието. Тя отключва безкрайните ресурси на Вселената”.

Природните закони са с нас и работят за нас, когато ги прилагаме в полза на развитието на същността си, на пътя си. Ако искаме нещо за егото си – може и да стане, ама по- често не става, не работи…

Сега имаме уникалната възможност да изчистим всички причини, да оправим „ всички минали бъркотии” и да се радваме на прекрасно бъдеще.

С любов – Диана

Беседа – разговор на Диана Митева от програмата на 15-та конференция по чигун в Студенец – Родопите /с допълнения/

Comments are closed.