ЗА ИМАНЕТО И НЯМАНЕТО « Център Идея Вита

Танци

За деца и родители

ЗА ИМАНЕТО И НЯМАНЕТО

Лесно е да дадеш, когато имаш

Трудно е дадеш, когато нямаш

Знаете тази мъдрост. Това всъщност е урок, който трябваше да разбера и усвоя преди няколко години, когато самата аз в безпомощно състояние, за да работя, „трябваше” да давам на нуждаещи се, за да си спася душата. Така действа законът на даването.

Сега се появи друго осъзнаване:

Лесно е да споделиш с другите, когато нямаш

Трудно е да споделиш, когато имаш

Още по- трудно е да споделиш това, което си проимал с двете си ръце, докато „другият”, с когото „трябва” да споделиш е „лежал и мързелувал”.

Това няма логика, не е „справедливо”…

Така е от човешка гледна точка, или както сега се изразяваме от триизмерна гледна точка.

А сега да видим от по- високо – от Божествена гледна точка:

Ами, ако този, дето сега е лежал, в предишни животи се е наработил и сега заслужено си лежи…, а ти си си избрал да работиш, за да видиш какво е, защото преди си лежал, или да видиш какво е имане, защото преди си разбрал за нямането?

Или пък „трябва” да споделиш, защото това ти е урока сега, който „трябва” да научиш, за да стъпиш по- високо и да видиш нещата от там? /думата „трябва” да се разбира избрал съм/

Или…правилата на „играта” се сменят и за да влезеш в Новата игра, е по- добре да споделиш, за да има с кого да играеш. Както при децата – имаш две играчки, а другият няма – за да си играете заедно, е по- добре имащият да даде на нямащия.

Та какво излиза: който има – да дава с радост, а който няма – да получава с благодарност.