ПРЕХОДЪТ СЕ СЪСТОЯ. СЕГА Е ВРЕМЕ ДА СЕ РАБОТИ! « Център Идея Вита

Танци

За деца и родители

ПРЕХОДЪТ СЕ СЪСТОЯ. СЕГА Е ВРЕМЕ ДА СЕ РАБОТИ!

В последните седмици преди 21.12.12 имаше една нагласа да не се правят конкретни планове за бъдещето, да не се започват нови начинания и т.н., докато мине Преходът. Е, Преходът мина. Какво правим сега?

На мен този период малко ми приличаше на заблатяване – едно спокойно, често дори неподвижно на повърхността, една тиня на дъното, която като поразровиш излиза отгоре и понамирисва…Какво обаче направи Преходът? Ами, пусна нови семена на лилии и лотуси в блатото, на съществуващите даде сила да излязат на повърхността и да цъфнат, а на вече цъфналите им показа как да не увяхват. Ако е така, тогава в какво се състои работата?

Отговорът – да превърнем блатото в езеро – чисто, бистро, живително планинско езеро.

Преди Бъдни вечер, Боян /синът ми/ ми каза: „Мамо, вече е време да кажем /не, ами да заявим/ на хората какво всъщност е ”Идея Вита”. Е, приятели, сега го казваме:

Освен всичко, което сме написали на сайта и сме говорили на срещи, семинари …всъщност „Идея Вита” е опит за създаване на Новия свят – нашият опит. Едно „средно статистическо” семейство иска да промени света. И не само иска, а даже се опитва. И не само се опитва, а дори има съмишленици, съидейници, съпрактици и т.н. СЪ…и известни успехи /колкото и нескромно да звучи, но е факт/. За малко повече от една година съществуване на „Идея Вита” се запознахме и свързахме с много хора, които в една или друга степен правят същото – променят света. Някои тихо, без много шум, други по- показно и атрактивно…това няма значение. Важна е Промяната. Тя започна от самите нас и се простря върху всичко наоколо, и продължава…и ще продължава като вълшебна река да залива старото и застоялото, да го разтваря и да го превръща в златни семена, от които разцъфтяват красиви цветя. Приятели, разбрахте ли, че тази година пролетта дойде посред зима, през декември? Необичайно и прекрасно! Разцъфтяха лотосите и лилиите в сърцата ни! Хайде да ги претворим и в света наоколо! Те са нашата Любов! Вземете решение от тук нататък каквото и да правите, да го правите с Любов, да влагате част от сърцето си във всичко! Знаете ли какво ще се получи? Една огромна мандала от милиони/милиарди сърца, с бели лотоси вътре. А отвън – всичко това, събрано в едно необятно Божествено сърце! Представяте ли си го? Можем да се опитаме първо да го нарисуваме…и после да го сътворим! Можем!

Хайде, пък рисунките изпращайте при нас…ще направим изложба! – ха-ха

Ето един куплет от стихотворение, което написах наскоро:

Тъй обединени в Любовта

Със Вярата, че всичко е възможно,

Да се прегърнем като ангели с две крила.

Да го направим, всички ние – МОЖЕМ!

ОБИЧАМЕ ВИ!

Очаквайте скоро новите ни проекти за претворяване на Любовта! Нека да ги правим заедно!