„ИДЕЯ ВИТА“ ПРЕЗ 2013-ТА « Център Идея Вита

Танци

За деца и родители

„ИДЕЯ ВИТА“ ПРЕЗ 2013-ТА

/ретроспекция от Диана Митева/

 

В началото на 2013-та обявих, че тя е „Годината на ЕДИНЕНИЕТО“ на физическия план на битието. След ВЪЗНЕСЕНИЕТО, което трябваше да се случи в края на 2012-та, за мен това беше Пътят.

Е, Възнесението се отложи, а Единението не се състоя. Опити правихме много: единявахме се с чигунисти, йоги, кришнари, еколози, дъновисти, дервиши и суфисти, масловци и подръжници на мастити американски и др. „гурута“… т. е. с който ни срещаше Вселената. С всички се опитвахме да работим или поне да си сътрудничим – честно, открито, с цяло сърце – по Вселенски. Отзовавахме се където ни поканеха и давахме всичко, за да допринесем за доброто. Раздавахме по много и от всичко, раздавахме наляво- надясно, а изобилието беше пълно. И знаете ли? Всички опити си заслужаваха! Толкова интензивно учене и прилагане на уроците в никой друг университет, освен в УНИВЕРСИТЕТА ЗЕМЯ не може да се случи! БЛАГОДАРИМ! Това беше най- изричаната дума от нас през изминалата година. Тази благодарност ни заля с хора, събития, срещи, ситуации, вещи, пари… – съкровища от всякакъв вид и произход /имам пред вид и неземен/. БЛАГОДАРИМ!

Е, за да не си мислим, че всичко е „мед и масло“, приятели и сродни души / защото от тях най- боли/ ни сложиха по една- две „бананови кори“, ей така, за разкош. Получихме един прекрасно-убийствено-критичен мейл от анонимен клиент, който беше изпълнен с толкова болка и откровеност, че го заобичах веднага. Дори го поканих да се запознаем, защото толкова добре си изигра ролята на огледалото, че го усетих като приятел. БЛАГОДАРЯ!

След всичкото това „пиянство на душите“ /както нарекох 2013-та/, настъпи отрезвяване.

НЕ СМЕ ГОТОВИ ЗА ЕДИНЕНИЕ В ЛЮБОВТА! В БЕЗУСЛОВНАТА ЛЮБОВ! НЕ СИ ОТВОРИХМЕ СЪРЦАТА ЕДИН ЗА ДРУГ И ЗА ЦЯЛОТО!

Не ни се иска, току- така, изведнъж да си зарежем старите ИГРИЧКИ, ИГРАЧКИ, ИГРАЧИ И СЪИГРАЧИ! Па макар и да ни обещават цялата Любов и Светлина на Вселената! Така де, на някои им става скучно – всеки ден „мед и масло”. Друго си е от време на време по една баница от „зад ъгъла”.

Приятели, както сме я подкарали, ПРЕХОДЪТ ЩЕ БЪДЕ БАВЕН! ЛЮБОВТА ЩЕ СЕ ИЗСТРАДВА ДЕН ПО ДЕН, КАПКА ПО КАПКА! Ще се пълним като пясъчен часовник и когато съберем достатъчно количество, един по един ще се обръщаме към Светлината, ще изплуваме като втасали мекички /тези, които правят мекички, знаят как изплуват отгоре върху мазнината, като станат готови – златисти и хрупкави/.

През 2014-та искам да излязат „на сцената” новите души – ДЕЦАТА ИНДИГО! Те вече дават заявка за това. Те ще започнат да прекрояват околния свят и нас по „свой образ и подобие”. Те вече го правят. „Идея Вита” ще работи през 2014- та ТОЧНО ЗА ТОВА – ДА ИЗЛЯЗАТ НАПРЕД МЛАДИТЕ ХОРА, КОИТО НОСЯТ В СЕБЕ СИ ТАЛАНТА, ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА, БЛАГОРОДСТВОТО, ИСКРЕННОСТТА И ЧЕСТНОСТТА, МИЛОСЪРДИЕТО И ВЯРАТА В ДОБРОТО!

Енергиите на годината на „синия дървен кон” /по китайския календар/ подкрепят тези добродетели.

 

А за статистиката: През 2013-та на различни събития в залите на „Идея Вита” са минали над 2700 човека! /без да броим тези, които регулярно тренират тай чи, йога, дервишки практики и тези, които се хранят редовно при нас/.

За 2 год. и 3 месеца, от създаването на Центъра -  над 5000 човека!

За нас оценката е ясна – моделът „Ние правим всичко с Любов!” работи.

През 2014-та следва мултипликация в страната!

 

БЛАГОДАРИМ!

 

И… докато пиша горната равносметка, ми дойде една популярна българска песен, която ще видоизменя така:

 

„Докога ще се лутаме в мрак

и умът ни ще води сърцата?

Чуй ни, Господи, чуй,

дай ни знак!

И върни Любовта на Земята!”