A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

СВОБОДАТА – ТЯ Е В БЕЗСМЪРТИЕТО

ВИНАГИ СИ  БИЛ  БЕЗСМЪРТЕН

 

Багрина   Кларк

 

( ОТКЪСИ   ОТ  ПОСЛЕДНАТА  НЕИЗДАДЕНА КНИГА )

20014 г.

 

 

Чрез безлюбието е влязла смъртта

и сега трябва да се върнем в закона

на Любовта, за да станем безсмър-

тни. Тогава ще можем да се сгъстя-

ваме и да се разредяваме, ще можем

да се пренасяме там, където искаме,

и при каквито и условия да се нами-

раме, ще се приспособим към тях.

(„Акордиране на човешката душа“, т. 3, Боян Боев)

 

 

ПРАТЕНИКЪТ  НА  СВЕТЛИНАТА

Аз, Пратеникът на Светлината, известен като Алказар, съм упълномощен да предам този разказ за земните хора чрез Багрина. Вече е време повечето от вас да узнаят, че са Светлина, Божествена Светлина! Когато повярвате в това, ще отключите възможностите и знанието, които се съдържат в Божествената Светлина. Във всички книги, транслирани от Багрина, винаги първо се говори за Светлината. Вече сте забелязали, че тя и в земното пространство се усилва. Усилва се с всеки Божи ден и донася Добро за човечеството.

Хора, вие светите с все повече Светлина. Още не го виждате с физическите си очи, но ние от високите зони го виждаме и сме радостни. Виждат го и хората, които имат разширено съзнание. Те стават все повече. Земята върви към новото си съществуване и вие заедно с нея се възкачвате към един нов свят – свят на безсмъртието.

Тленната смърт, която познавате от много, много времена, ще остане в аналите на земната история. На Земята повече няма да живеят хора, които да преминават през тленната смърт. Придобивате нови тела от Светлина и забравяте за физическата смърт. Това е процес, който вече е в ход на Планетата. Идват новите светещи хора, които имат запазени спомени за пътя, който са извървели Душите им. Те знаят плана на Душите си и не се влияят от старите земни разбирания на хората, които не са стигнали да Просветлението.

В предишните книги „Новото Битие – живот в сърцето“ и „Планета на благодат – ти си Сътворителят“ подробно е разгледан пътят на Възнесението и пътят на хората, които още не се стремят към по-високите вибрации. В тази книга няма да се връщаме към тези въпроси. Тук ще разгледаме смисъла на съществуването в по-светлите зони на Мирозданието. Искаме да добиете яснота за Божествения Промисъл на Първосъздателя. Искаме да узнаете, че свободата, към която се стремят всички Души, се постига чрез безсмъртието. Същността на Божествената Природа е Безсмъртие.

Преминаването през зоните на плътната материя и ниските вибрации, в които физическата смърт беше неизбежна, е експеримент. Всички Души, които приеха да участват в него, бяха призвани да просветлят плътните измерения и отново да ги приобщят към по-ярката Светлина, където не съществува тленна смърт. Участието в този експеримент даде опитности, които не са познати в Светлите зони и обогати знанието на Твореца за тази част от Неговото Битие. Душите, които временно загубиха свободата си заради ограниченията в гъстата материя, придобиха много ценен опит, осветляващ възможните събития в зоните с ниски вибрации. Чрез това знание, с което те обогатиха и продължават да обогатяват Божествените структури, вече няма да се допуснат процеси, които да снижат вибрациите на Светлината и до живот в страдание, тъмнина, невежество и войни.

В тези светове беше капсулирана Любовта – основният израз на същността на Първосъздателя. Великият процес на настоящите времена е именно отварянето на капсулите на Любовта. Това е причината за слизането на Енергиите на Първоизточника в земното пространство. Отключването на Любовта коренно променя и ще продължи да променя живота в ниските измерения и ще възстанови действителния план на Създателя.

Вашият свят търпи промени всяка минута, защото капсулата, в която е заключена Любовта, се разтваря. Гледайте в светещото си сърце и ще усетите как се изпълвате с все повече Любов към света, към ближните си, към себе си и към Твореца. След време, когато ще имате възможност да видите тези периоди от развитието на човечеството и собственото си развитие, ще осъзнаете, че това са свещени времена – времена на благодатна промяна, времена на усилващата си Светлина и отключване на Божествената Любов, закодирана във всяка Душа.

Аз, Алказар, ви желая щастливо пътуване с тази книга. По време не четенето ще усещате енергия на радост и Любов с още по-голяма сила от тази, която чувствахте в предишните книги. Приемете моята Любов и Любовта на всички  Светлинни същности от прекрасната ярка Светлина, в която ние пребиваваме.

Вие вървите към тази Светлина. Всички Светли Йерархии ви поздравяват и ви благодарят за пътя, който приехте да извървите в плътната материя, в бледата Светлина и капсулираната Любов! Този път вече е извървян!

Алказар

 

 

КЪМ  СТАРИТЕ  И  НОВИТЕ  ПРИЯТЕЛИ

 

 

 

ЗДРАВЕЙТЕ!

 

 

Всяка нова книга започвам с благодарности. И този път ще спазя традицията. Благодаря на хората, които подпомогнаха финансово последната книга „Планета на благодат – ти си Сътворителят“. Благодаря на приятелите, които се включиха в нейното разпространение (особено на приятелите ми от Бургас и на Венци за приятелкото му участие в разпространението и изработването на корицата на книгата). Естествено, най-много благодаря на читателите, които ми писаха или се обадиха по телефона. Обратната връзка е важна за мен – разбирам, че работата ми има смисъл.

Всяка книга идва от различен Източник. И всеки път вибрацията е по-висока и енергията – по-силна. Информацията задължително е надградена спрямо предишната. Източникът този път е Алказар. Връзката ми с него се осъществи по странен начин. В България дойде Лий Карел (каналът на Крион). Крион е голяма моя любов още от появяването на първата книга, диктувана от него чрез Лий Карел. С безкрайната си любов към Земята и земните хора, с неговия невероятен позитивизъм и интересна актуална информация Крион спечели безброй читатели по целия свят и в България и ни вдъхна надежда за нещо прекрасно, което ни предстои. Лий Карел дойде повторно в България. Това беше голяма радост за нас българите, които познаваме вълшебството на книгите, диктувани от Крион. Този път в неговия екип беше и Прагийт Харис, който пък е канал на Алказар. По указания на Алказар Прагийт Харис е създал конструкция, наречена „Старгейт“ (в превод – врата към звездите).

 

Какво е Старгейт

Старгейт е мощен инструмент, който подпомага хората да преминат отвъд своите ограничаващи представи и така да могат да достигнат и осъзнаят заложените у тях потенциали.

Старгейт е котва за съзнание, поддържано в свещени структури и геометрии, които калибрират вашия личен свят. Когато индивидуален Старгейт е активен, той получава и отдава енергии от висши измерения, които се пренасят по цялата Старгейт решетка и по този начин излъчват сходни енергии симултанно с калибрирането на вашето поле.

Когато група се събере около физически Старгейт, той се активира с намерението на групата, а не чрез усилие. Когато структурата стане активна, присъстващите се потапят в мощни енергии, които позволяват на техните собствени вибрации да бъдат повдигнати към по-висши трептения.

Тогава е възможно също и усилването на вибрацията на етерния Старгейт. Когато това се случи, той започва движението си през измеренията и енергийните полета на присъстващите продължават да се хармонизират. Когато бъде достигнато 12-тото измерение, общуването с висшите енергийни потоци придобива свръхсензитивност.

Целта на Старгейт е физическа и планетарна трансформация. Докато работи индивидуално с всеки, структурата работи и с морфичното планетарно поле. Това се измерва и балансира от съзнанието на Гая. Намерението е да се създаде поддържащо поле, което да подкрепя индивидуалното израстване на съзнанието. Това се случва, докато мулти-измерните честоти, излъчвани от Старгейт, докосват спящите аспекти в многослойните пластове и подпластове на ДНК. Това спомага активирането и осъзнаването на потенциалите в ДНК.

Този процес на припомняне и на себеосъзнаване е и процесът на събуждане на ДНК. ДНК съдържа ключа за това кои сте, кои сте били и как работи физическата ви структура, вашата роля и цел във Вселенския План и вашата способност да комуникирате с Духа, как да проявите Духа чрез себе си.

За безкрайно интересната история на Прагийт Харис и неговата работа със Старгейт можете да прочетете в интервюто на Мартина Иванова с него в нейния блог „Свой избор“.

От много години не посещавам курсове и семинари. Старая се да запазя моя път за духовно развитие и да следвам указанията на моите Духовни водачи. Отидох в залата на център „Idea vita“, където беше поставена конструкцията. Поседях известно време до нея, без да се опитвам да установявам някакъв контакт. След един ден „чух“ в мисълта си: „Багрина, аз съм Алказар. Чакам за контакт. “ Изненадах се, но много се зарадвах. Получих предложение Алказар да бъде предавател на следващата книга. Той каза, че книгата е готова и можем да започнем работа на 04.04.2014 г. Ясно е, че се съгласих. Датата дойде. С тайно съмнение седнах пред тетрадката, но текстът категорично потече в мисълта ми.

Кой всъщност е Алказар? В семинарите са му задавали този въпрос. Ето неговият отговор: „Какво значение има? Този въпрос идва от ума. Чувствайте. Ако се чувствате добре – отворете се за енергията. Ако не – просто подминете.” Джулиан (сътрудничката на Прагийт) обаче подходи хитро и попита Крион за него. И Крион каза: „Алказар е повече отколкото очаквате. Той е същество, което е фокусна точка за всички останали майстори и велики духове, които се сливат с него и говорят през него. Той обединява всички онези Вселенски майстори, които са тук да помогнат на Земята в прехода, и предават информация чрез него.” Той е техният говорител “ Велика Същност!

В поредицата от книги се наблюдава изкачване на пътя, по който сме водени. От „Новата Земя – обител на радостта“ отидохме към „Новото битие; Живот в сърцето“, после към сътворяването – „Планета на благодат – ти си Сътворителят“. След отключването на Любовта, тръгнахме към Възнесението и сътворяването. Сега ни очакват свободата и безсмъртието. Винаги обаче ни се припомня, че без нашите осъзнати усилия и намерения нещата трудно ще се случат. Отговорни сме за Планетата и нейното прочистване; отговорни сме да приемем новите енергии и да ги предадем на Земята; отговорни сме да повишим вибрацията – собствената и на Земята. Ние сме, които сътворяваме Новата Земя и Новия Свят. Заедно със Създателя ние сме Сътворителите!

Хората, които работят за своето духовно развитие, знаят колко много Духовни Учители дойдоха през последните години в България – и от Запада, и от Изтока. Тук наскоро бяха Джасмухин, Дийпак Чопра и кой ли още не. Посетили България веднъж, те отново се връщаха втори и трети път. Това не е случайно. Вероятно са усетили духовния потенциал на българите и на земята ни. Независимо от високите такси на семинарите залите винаги са препълнени. Ангелите на Друнвало му бяха казали, че е задължително да посети България. Че от България ще тръгнат промените! Той, който е обиколил всички свещени места на Планетата, е споделил, че щом е стъпил на летището в София, е почувствал непозната, по детски чиста енергия. Подобно е мнението и на Лий Карел и на Прагийт Харис.

Всъщност промените отдавна са тръгнали от България – от Орфей и Богомилите и идването на последния Миров Учител –  Беинсà  Дунò (Петър Дънов) България е център на духовността, авангард в духовното развитието на  Европа. Учението на Космическото Бяло Братство беше предадено от Учителя в България и оттук тръгна и превзе света. Ние, днешните българи, сме натоварени с огромната отговорност да развием духовния потенциал, заложен в българите и да продължим духовното надстрояване след Орфей, Богомилите и Учителя!

Основният проблем на нас, българите, е разделението. То съществува дори в духовните общности. Налага се да го преодолеем, ако искаме България да бъде един от духовните центрове на Планетата!

Съединението в Любовта създава истинската сила!

На добър час с новата книга „Свободата – тя е в безсмъртието. Винаги си бил безсмъртен“.

Обаждайте се. Обичам ви!

Знаете паролата: СВЕТЛИНА И ЛЮБОВ!

 

 

 

 

 

 

ОСВОБОДИ   СЪЗНАНИЕТО  СИ

Истината, която човечеството търси от много векове, е неизменна – тя е Божествената Истина и не търпи промени. Всичко, което произтича от Божествения Извор, е неизменна Истина. Това, което произтича от човешкия ум, е променливо и не бива да се смята за константа. Вие инстинктивно се стремите към Божествената Истина, защото Душата на всеки човек знае, че тя носи Свободата, освобождава човека от заблудите и го води в правите пътеки на житейския друм.

Истината е като ухание на красиво цвете, което веднага поражда радост в сърцето и в Душата. Истината е като орел в небето, който лети на воля в Божествения простор. Когато се питате дали дадено нещо е Истина, игнорирайте ума и насочете вниманието си към сърцето. Ако усетите топлина и добро разположение, значи то е Истина. Ако продължава да ви измъчва съмнение, далеч сте от Истината.

„Истината ще ви направи свободни!“ позната ви е тази Христова фраза. Казал ви го е, защото пътят към Свободата  преминава през Истината. Няма Свобода без Истина. И няма Безсмъртие без Свобода. Основната задача, на човека, който се стреми към Безсмъртие, е, да започне отчетливо да отсява Истината от заблудите.

Вашите Души знаят Истината, но умът ви обикновено ви въвежда в заблуждение. Тренирайте в медитация да изключвате ума, за да не сте в зависимост от мислите. Представяйте си вашето сърце. Уголемявайте образа му, докато станете едно голямо сърце. В земния човешки свят е доста трудно в хаоса от човешки мисли, които идват отвред, да изчистите съзнанието си и да останете в пустота и самота. Важно е да постигнете това, ако искате вярно да отсявате истинните неща. Когато започнете ясно да отделяте Истината от заблудите, вие ставате свободен човек. Спирате да търсите Истината във външни източници. Когато сте уверени кое е Истината в дадени обстоятелства, тогава знаете и правилното действие в тези обстоятелства.

Светът навън е лъжовен, но светът вътре у вас е истинен. В света всеки нарича „истина“ онова, което му е изгодно или го оневинява. Този подход не води към Свободата – той няма връзка с Божествената Истина. В земния живот, когато търсите Истината навън, можете да се докоснете до някаква частица от нея, но никога и до цялата Истина.

Не знаете ли, че Божествената ви природа съдържа Истината?! Всичко останало е заблуди, желания и шетни на егото. Търсенето навън не е довело никое човешко същество до Просветление. Дълбоката вяра, че носите Истината в себе си, ще ви даде спокойствие и хладен ум. Човешкото безпокойство е ясен признак за липсата на вяра. В трудностите на земния живот няма по-голяма опора от вярата, че Божествената Истина открай време е у вас самите. Пределно ясно е, че първо ви е необходима тази вяра – тя ще ви освободи от безпокойството и страховете и ще ви насочи към пътеката, водеща към Истината. Започнете ли да откривате Истината, търсейки я в себе си, знайте, че сте тръгнали към Свободата. След Свободата идва Безсмъртието.

Тук във всяка тема ще ви казвам, че винаги сте били безсмъртни. Такива сте, защото Божественото семе е посято и живее у вас. Нищо с Божествен произход не е смъртно. Биологичният скафандър, от който се нуждае Душата, за да пребивава в плътната материя с ниски вибрации, не е нещо, от което да зависи изразяването на Божествената ви същност. Нали не смятате, че земните превозни средства, с които пътувате, сте вие самите? Така и вашият биологичен скафандър не изразява истинската ви същност. И той, като всичко материално, създадено за работа в плътните светове, се износва. Не казвам, че е без значение. Обичайте телата си и се грижете те да бъдат здрави. Когато имате здравни проблеми, сте заети основно с тях – търсенето на Истината и постигането на вътрешната свобода са последната ви грижа.

Когато прозрете същността на земното си битие, тогава на първо място ще поставите Вярата в Божествената си същност, постигането на Истината, Свободата и Безсмъртието. Повярвайте в този постулат: Безсмъртни сте! Това ще ви помогне много по-лесно да вървите към  Истината и вътрешната си Свобода!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ТИ   СИ   ОТКРИВАТЕЛЯТ НА ПЪТЯ

Пътуването из Мирозданието е задача на Душите. Те трябва сами да открият своя личен път през вселените. Чрез пътя, който избират да изминат, Душите постигат опознаването на Битието на Създателя. Те са Негово творение, но за да Го познаят, трябва да напуснат Първоизвора и да изучат Божието Битие посредством енергиите и ритъма на безбройните светове. Чрез пътуването си те откриват нови измерения от Същността на Твореца.

Душите са израз на Светлината и Любовта на Създателя. При своето преминаване през световете те носят енергиите на първичната Светлина и първичната Любов. Във високите измерения с лекота изразяват Същността на Създателя, но при слизането им в по-ниските честоти този процес се затруднява. Всяка Душа има право на избор докъде да слезе в ниските светове. Нейно право е да остане само във високите селения. Ако направи този избор, има възможност да опознае малка част от Същността на Създателя си. След дълъг престой във високите обиталища Душата може да промени плана си и да продължи пътуването си към по- ниските измерения.

Когато избере да опознае в пълнота Мирозданието и да почерпи знание от цялостното Битие на Твореца, завърналата се в Първоизвора Душа, става висш Сътворител, с възможност да създава нови вселени – т.е. да разширява Творението. По тази причина пребиваването във всички съществуващи светове е цел на голяма част от Душите. Тези, които в момента са в плътната материя в човешки тела, са приели след еони да бъдат Сътворители на нови светове. Придобитите опитности в дългото им пътуване в Битието на Твореца са свещен дар за Него.

Вие, настоящите земни хора, сте носители на такива Души. Те са избрали програми в плътната материя и в човешки тела, за да внесат Светлина и Любов във вашия свят, като повишат неговата вибрация. Сега безброй Души са в ниските зони, за да ги изведат от тъмнината и да одухотворят материята. Целта е никога повече в Творението да не съществуват тъмни светове, жестокост и насилие.

Сега Божественото работи в света. Светът няма да пропадне. Навсякъде има добри хора. Не гледайте само на лошата страна на света. По целия свят, навсякъде има добри хора, в които съзнанието е пробудено. И на Земята и в другия свят съзнанието на хората се буди. Пробужда се съзнанието на всички и когато се обезсърчите, нещо отвътре ви казва: „Не бой се, има добри хора на Земята, има добри хора и на Небето. (Дънов, Петър. Саваат Амон Ра (НБ, 1926 г.)

Всеки от вас още от днес може да започне нов живот. Като измени своя живот, с това ще измени и живота на своя народ, на своето общество и на своя дом, с което ще допринесе за благото и на цялото човечество. Когато Христос дойде на Земята, Той видоизмени всичкото тогавашно течение и внесе в света нещо ново. Христос и до днес работи и продължава да проповядва на хората; цели  2000 години проповядва. (Пак там)

 

 

Осветляването на множеството заблуди и премахването им от човешкото съзнание е сложен, но изключително важен процес. Глобалното съзнание е сбор от всички човешки съзнания. Мислите, чувствата и разбиранията за смисъла и същността на Битието, които преобладават в този момент, определят развитието на вашия свят – той може бързо да се развива или да стагнира. Това зависи от всеки човек. Вие вкупом сте творците на глобалното съзнание и променяте или не променяте своя свят. В каква посока се движи глобалното съзнание зависи от всеки човек.

Всеки от вас трябва да бъде свещеник – да свети, да служи безкористно на Бога; и когато всеки стане свещеник, в пълния смисъл на думата, тогава светът ще се оправи. Дотогава, докато ние имаме свещеници и проповедници и очакваме само на тях, светът няма да се оправи. (Пак там)

Винаги сме ви казвали, че сте отговорни за мислите, чувствата и действията си. Поведението ви като човешки личности подпомага или затруднява Душата в развитието ù по пътя. В човешките светове вие сте инструментът на Душата. Прераждането е било включено за поправяне на погрешните разбирания и действия. В Мирозданието не съществува закон за наказание или насилие над Душите. Да се включи причинно-следственият закон се е наложило след появата на човешките общности в ниските измерения. Причините за тъй нареченото „зло“ са единствено в човешката природа, а не в Душите, които са в човешки тела.

Когато цялото Творение бъде освободено от светове, в които за Душите са необходими човешки тела, лошото ще изчезне окончателно. Вие сте, които творите живота – той е такъв, какъвто го сътворите. Всеки човек трябва да стигне до това разбиране и да внесе положителна промяна в живота си. Добрите пътища са много. Ще ги откриете чрез собственото си търсене. Не очаквайте промяната да дойде отвън. Не очаквайте някой Велик Учител да ви промени отвътре – Той може да ви даде насоките, но не може да извърши промяната вместо вас.

Същността на Божието Битие се съдържа в Душите ви. Знанието за смисъла на съществуването – също. Няма по-важно от това, да търсите пътя към себе си, към истинската си същност. Това е смисълът на земния живот. Носители сте на Божественото, но не вярвате в това и не Го търсите в себе си, а навън. Това е основен проблем на човечеството, откакто то съществува в ниските зони на Творението.

Ние имаме лъжливи обективни схващания – мислим , че Светлината е извън нас; не, вътрешната Светлина и повече, отколкото външната. Казва Христос:“ Вие сте Светлина.” …Там, където има Светлина, има живот и разумност. (Пак там)

Сегашните времена са свещени и ви предстои да отключите собствената си същност. Това ще се случи на повечето от вас. Процесът е постъпателен – не става чрез чудеса. Откакто във вашия свят директно навлезе енергията от Първоизвора (Махатма), се наблюдава желание у много хора да опознаят същността си. Поставете си за цел да намирате време за оставане в самота и тишина, за да се съсредоточавате в себе си. Нека светът навън си шуми – вие опознавайте собствения си свят. Той е много по-смислен, богат, интересен и красив от външния.

Всеки сам трябва да открие вътрешния път. Основен ключ е Безусловната Любов. Тя твори спокойствие, радост и необходимост от служене. Ще получите всичко, което ви е необходимо и всичко, което желаете, когато отключите собствената си Божествена същност. Вашият вътрешен Бог е, който ще осъществи правилните ви желания. Това няма да е онзи далечен Бог, в който вярвате и когото молите да ви осигури добър живот. Първо, стигнете до вярното разбиране кой живот е добър – тогава ще ви стане много по-лесно. Безсмислените ви желания и стремежи ще отпаднат. Пътят навътре ще ви отведе до истинското удовлетворение. Всеки ден внасяйте по малко Светлина навътре в себе си, за да стъпите на Добрия Път!

Успех!

 

 

 

 

ВИСОКИТЕ   СВЕТОВЕ   ВИ   ОЧАКВАТ

Знаете, че физическата ви част е превозното средство на Душата – говорим за ниските измерения. В плътната материя физическият човек е неин инструмент. Неговата роля не е за подценяване, но в никой случай не го идентифицирайте с вашата истинска същност. Тя е необятна. Не преувеличавам. За другите тела от по-фина материя и енергия също знаете, макар и не достатъчно. Има доста литература за тази част от вашата структура и затова няма да се спирам на нея. Темата е за вашата същност, която обитава и в паралелните светове.

Бих сравнил физическото тяло с котва, която е спусната в плътната материя. Тя ви придържа към физическия живот, в който Душата осъществява най-трудната си програма – да повишава вибрациите и да одухотворява гъстата материя. Това е изключително трудна задача. За реализирането на този проект са били нужни милиони години, безброй прераждания и усъвършенстване на телата ви, които съставят цялостната ви структура. Сега тази програма е в напреднала фаза, но до нейния край са необходими още усилия и време.

Физическите ви тела се преустройват, като влизат в синхрон с новите енергии. Вие, като човешки личности, изработвате по-качествени характери, подобрявате контрола над мислите и чувствата си. Това издига качеството на земния ви живот. Чрез сетивата, мислите и чувствата си градите живот в земното пространство и участвате в глобалното човешко съзнание. Все още животът ви е обсебен главно от процесите, събитията, желанията и преживяванията, които са свързани със земната част от живота ви. В него се чувствате много ограничени, неудовлетворени и в неяснота защо сте в този живот. Уверявам ви, че това е една нищожна част от живота ви.

Физическият ви живот, в който се усещате впримчени, не е животът на вашата същност. Душите ви са Божествено творение. Те имат многопластови програми, паралелни животи в паралелни пространства. Има Души, които работят на физическото поле чрез няколко физически тела, за да осъществят по-мащабна програма във физическия свят. Паралелно с физическата програма те участват в процеси, които протичат във висшите планове. Там, в по-фините енергии и в по-високите вибрации, Душите имат задачи в други програми – например, да трансформират и транслират по-фините енергии към по-ниските зони, за да се осъществи процес на одухотворяване на плътната материя.

Паралелните животи на Душите не са пречка да бъдат реализирани програмите им в различните пространства. Поради Божествената си същност те имат възможности да се адаптират към различни енергии и вибрации и да пребивават в много реалности. Лекотата, с която те битуват в Светлите светове, им помага да издържат натоварването в ниските измерения. Докато спите, вие нямате представа как съществува вашата Душа извън физическото ви тяло. Тя в паралелното си съществуване пребивава в много Светлина, но никога не прекратява връзката си с физическото ви тяло и с човешката ви личност.

С изложението дотук идеята ми е да ви уверя, че вашата истинска същност е нещо необозримо и могъщо. Вие знаете много малко за себе си и за възможностите си. Онези от вас, които са преживели астрално пътуване, са наясно, че същността им притежава заложби, които трябва да се отключат, за да познаете себе си и по-висшите светове. Тогава ще повярвате, че никога не сте сами – съществуват Ангелите и Духовните водачи. Божественото Творение е устроено по съвършен начин. То цялото е проникнато от промисъла на Твореца – всички части в него, събития и енергийни процеси са в хармония и синхрон. Не съществуват случайности. Във всичко присъства Висш промисъл.

Тази нищожна част от съществуването, която вие познавате като човешки живот във физическо тяло, не е вашият истински живот. Истинският ви живот е широта и многообразие, Светлина и Любов и протича в постоянна връзка с Първоизвора. За да познаете този живот, трябва да повярвате, че той съществува, че той е истинската част от съществуването на вашата същност. Когато повишите вибрацията си и преодолеете третото и четвъртото измерение, кармичните ви програми ще отпаднат и няма да ви свързват с миналите животи и прераждането в ниските зони.  На Земята съвсем скоро кармата ще стане непознато понятие.

В предишните книги е обяснено, че раздяла с кармата ще могат да осъществят хора, които осъзнато се стремят да повишат вибрациите си. Останалите, без да бъдат укорявани, ще продължат пътя си на планети от ниските измерения, за да научат докрай уроците си в такъв тип светове. Тези светове след време напълно ще изчезнат от Творението. Плътната материя навсякъде, където още съществува, ще бъде одухотворена и приобщена към по-високите измерения.

Пребиваването в плътен физически свят е героизъм, но той вече няма да е необходим. Същността на Мирозданието е Светлина и Любов, Хармония и Красота. Всичко грозно, агресивно, алчно и егоистично, което се прояви в експеримента в световете с ниски честоти, след време няма да може да просъществува в никоя част на Творението. Вече е ясно какво се случва, ако бъде нарушена Хармонията. Такъв експеримент няма да бъде допуснат никога повече.

Бъдещето, което шестата раса ще донесе, е такова, каквото човек не е сънувал – ще се живее в Любов и хората ще се дематериализират. (Боев Боян. Акордиране на човешката душа, т. 3)

Винаги на границата между две култури (стара и нова) се явява криза, явяват се големи противоречия, бури, сътресения, катастрофи, защото двете течения – старото и новото – влизат в стълкновение: едното се руши, а другото се гради. След събитията лошите хора се отстраняват от Земята. Тя се възкачва вече и хората със старите разбирания не ще могат да се издигнат заедно с нея. Земята ще ги отърси от себе си, както дървото се отърсва от гнилите плодове, и те ще отидат на друго място, ще изостанат в Природата. (Пак там)

Така че знайте, че само една нищожна част от вашата велика същност участва все още в тази форма на физически живот. Единствено страхът ви държи приковани като човешки личности към него. Отключете Любовта! Вие сте Божествена Светлина!

 

 

 

 

НЕЗАЛЯЗВАЩОТО   СЛЪНЦЕ

Слънцето е живот. Без него животът на Планетата не би съществувал. Ролята на физическото  Слънце е безспорна – то дава светлината, топлината, енергията и възможност за развитието на физическия живот (човек, животни и растения). Земята е напълно зависима от Слънцето и от процесите, които протичат на него. Денят и нощта, сезоните, атмосферните промени са свързани със Слънцето. То е звезда, която ще съществува определено време (още милиарди години) и след това ще угасне. Всичко, което днес съществува благодарение на Слънцето, ще преустанови съществуването си.

Слънцето е постоянен обект на човешките интереси. Всеки Божи ден хората сутрин поглеждат дали денят е слънчев, защото искат да е слънчев и обожават изгревите и залезите. Енергията на Слънцето е важна за цялата Слънчева система. Всеки човек е убеден в основната роля на Слънцето за поддържане на живота. Но нашият разговор е за едно друго Слънце, което никога не залязва и няма да угасне. То не е зависимо от вселенските процеси. Движението на планетите, изгревите и залезите не се определят от него.

Незалязващото Слънце няма физически произход – то е Духовно Слънце. Най-първичната Светлина, изригнала от същността на Създателя, е сътворила Духовното Слънце. Неговата Светлина и енергия са неизчерпаеми. То вибрира с най-фината вибрация. В него е вложена цялостната духовна информация за съществуването и развитието на Духа. Енергията на Духа е посланица на Духовното Слънце. Тя обгръща цялото Творение. Физическите слънца се захранват от Духовното Слънце. Силата на Светлината и количеството енергия в различните зони на Мирозданието не е еднаква. Отдалечеността от Първоизвора определя тези параметри. Ниските светове е естествено да получават по-малко Светлина и енергия.

Духовното Слънце изразява същността на Твореца. Поради духовното му естество физическите ви очи не го виждат. Неговото постоянно присъствие като духовна енергия прониква през всички светове. То е материалът, от който те са създадени. Ядрата на физическите слънца са изградени от енергията на Духовното Слънце – първичен е Духът, материята е негово следствие. Духовната енергия присъства във всичко живо. Тя присъства във всеки от вас и определя духовното ви развитие. Всеки човек притежава едно малко Духовно Слънчице, което го свързва с голямото Духовно Слънце. Душите ви са част от него и затова и са безсмъртни. Истината за вашето безсмъртие (това е темата на тази книга) се съдържа в наличието на духовна енергия в същността ви. Духовното ви развитие протича по програма, която се кодира в духовното семе, което поддържа съществуването ви. Тъй като то е неунищожимо и с неизчерпаема енергия, може да се пренася от живот в живот (когато сте в зони, в които е необходимо прераждането) и от свят в свят.

Духовното ви Слънчице ви свързва с цялостните духовни процеси, които протичат в Мирозданието. Това е известно на Душата ви, но не и на човешката ви личност. Развитието на Душата е в пряка връзка с вашето Духовно Слънце. Кога ще стъпите осъзнато на духовната си пътека, зависи от взаимодействието и синхронизирания план между Духовното Слънце и Душата. Какъв духовен път ще извървите, през какви духовни школи ще преминете зависи от количеството Светлина и духовна енергия, които Душата ще успее да усвои от Духовното ви Слънце. Колко силен е духовният стремеж на дадена личност се определя именно от това. В кой живот и при какви обстоятелства ще проявите интерес към духовната си същност е зададено в предварителната програма на Душата и нейния синхрон с вътрешното ви Духовно Слънце.

Че светите отвътре могат да го видят Духовните ви Водачи и добрите ясновидци. Когато се включи програмата за осъзнато духовно развитие, вътрешната ви Светлина се усилва. Отключвате телепатията и вървите към отваряне на духовен канал. Тъй като съдържате в себе си част от Духовното незалязващо Слънце, неизменно се движите към все по-разширено духовно знание, към Духовна Мъдрост и Истина. Творческите импулси, които Душата получава в даден момент, черпят енергия от Духовното ви Слънце. Когато постигнете осъзната връзка с Душата си, тогава бихте усетили и връзка с Духовното си Слънце.

В света на идеите ролята на Духовното Слънце е много важна. Идеите съществуват във високите зони. Те приближават околоземното пространство, когато има подготвени хора, които да ги уловят. За да могат да сторят това, тези хора използват повече енергия от Духовното си Слънце. Внезапните осенения, които се случват на откривателите от човешкия свят, са обусловени от силната им връзка с Духовното им Слънце. Човешкият прогрес е в пряка зависимост от това, колко хора са в състояние да използват повече енергия от Духовното си Слънце. Наближава моментът, когато ще можете да улавяте и да измервате с фина апаратура енергията на Духовното Слънце в човешката структура.

Когато сте тъжни, ядосани, неудовлетворени, обезсърчени и в лоша физическа кондиция, концентрирайте мисълта си в центъра на физическото си сърце и вижте Светлината на Духовното си Слънце. Съзнателно правете такива опити, за да преодолявате лошите си състояния.

Сега вече знаете – освен тяло, Душа и Дух вие сте и Духовно Слънце!

 

 

 

 

 

ТОЗИ   ПРЕКРАСЕН   ЖИВОТ

Присъствието в този свят е Благословение. Не се оплаквайте от земния живот. Той, освен че е висш Учител, е изпълнен с много красота и благодат. Телата ви са създадени по съвършен начин. Сетивата ви дават пълно усещане за физическия свят. Очите ви виждат красота, ушите ви чуват приятни звуци; мирисът, вкусът и осезанието ви създават приятни усещания. Естествено, имаме предвид Божиите дадености. Неприятните гледки, шумове, миризми и усещания ги създава човекът. Ако игнорирате негативната човешка намеса, е ясно, че ще признаете безспорните красоти, благоухания и вдъхновяващи усещания. Независимо от ниската вибрация и плътността на материята вие сте поселени в много добре устроен свят. В него е помислено и създадено всичко, което е необходимо на човека да живее прекрасно и да се чувства добре във физическото си тяло. Важно е да съзнавате даденостите и правилно да ги използвате. Изключително важно е да извлечете ползата от пребиваването си в този свят. Макар и в ограничение, можете да се чувствате хармонизирани и радостни. Роптаенето ви извежда от хармонията. Желанието ви да се намесите в Божествения ред, в който ви е определено да съществувате, ви носи болести и огорчения. Изисква се мъдрост, за да разберете, че всяко нарушаване на предпоставената хармония, е бумеранг, чийто удар е върху вас.

За да преминете в друг свят с по-висока вибрация, първо трябва да опознаете в детайли този свят. Той ви предоставя много знания и уроци. Ако правилно оценявате неговите дадености, той ще ви се раздаде безотказно. Ще живеете в блаженство и ще навлизате все повече в дълбочините на Божието Битието. Ще ви се изясняват принципите, които действат в този свят и това ще отключва заложбите на истинската ви същност.

Ако сравним живота ви в това измерение с детската възраст, то би трябвало да сте в състояние на постоянно любопитство и радост, без да потъвате на житейските грижи. Отдаването на грижите е грешен подход към живота. Детето е заето да опознава света, да усеща средата, която го заобикаля. То никога не е отегчено, загрижено и скучаещо. Ако не бяхте нарушили хармонията на това измерение с погрешни мисли и действия, щяхте да се чувствате като децата, които имат нормално детство. За да могат да ви служат даденостите, те трябва да се оценяват. Ако не ги забелязвате и не ги цените, те остават извън обсега на живота ви. Оплаквате се, че животът ви е труден, че ви липсват разни неща, а не полагате усилия да ги забележите, че са около вас и да посегнете към тях.

Истинската, живата храна, е в изобилие в природата, но повечето от вас се чувстват нещастни, ако нямат всеки ден месо на масата си. Порочно е да полагате толкова труд за производство на храна за животните и после да се храните с тях. Не е ли по-умно да използвате земята и труда си за отглеждане на жива храна за себе си?! Имало е времена, когато човекът изобщо не се е трудил да произвежда храна. Природата изобилства от здравословна храна. Защо е станала тази драстична промяна в земния живот е обсъждано много. Сега тече изключително важен процес, чрез който се възстановява хармонията между човека и природата. Вече започвате да осъзнавате принципите на Творението, които са вложени в ниските измерения и светът отново може да бъде прекрасен. Преди да бъде възстановено загубеното равновесие между природата и човешката дейност, Планетата продължава да е в опасност. За да продължи ускоряването на планетарната и човешката вибрация, трябва да бъде възстановена хармонията.

Сега иде най-хубавия свят. Занапред няма да се позволява на неготовите хора да се прераждат, ще се забрани да идват на Земята престъпни духове. Те ще се въплътят на друго място, а тук – само тези, които са добри и имат Любов. (Пак там)

За да бъде одухотворена материята в ниските измерения, възстановяването на хармонията е важно условие. Измеренията, през които преминава пътят на Душите, не бива и не остават в разруха. Когато глобалното съзнание разбере това, процесите към хармонизация се ускоряват, и обратно. Ако неправилното използване на земните ресурси се преустанови, Планетата ще има сили и енергия да възстанови необходимия баланс от компонентите, които я изграждат.

Внедряването на свободната енергия е в ход. Идва времето, когато ползването на петрол, въглища и газ ще бъде преустановено – край на петролните и газови инсталации, край на мините и мръсния въздух. Раните на Земята ще започнат да заздравяват. И човешкото здраве ще се подобри. Много хора ще постигнат праничното и слънчевото хранене. Ще намалее алчността за владеенето на земни ресурси. Човешките тела ще са от по-фина материя, сетивата ще са по-отворени. Така пътят към безсмъртието ще е открит.

За хората, които нямат желание да стъпят на този път, многократно сме обяснявали, че за тях са приготвени планети в трето измерение, подобни на Земята. За другите хора остава задачата да постигнат хармония с природата и да се върнат към правилния начин на съществуване – физически, мисловен и емоционален. Добрите мисли, чувства и действия, както и правилните грижи за физическото тяло трябва всекидневно да присъстват в живота на човека. Това не става магически. Постига се със съзнателни усилия. Безсмъртието не е мит, то е реалност в Творението. Пътят към него са изминали много от истински духовните хора, които са постигнали хармония с природата и с истинската си безсмъртна същност.

Житейската школа е трудна и многообразна. Пътеките в Творението, които водят от ниските измерения към безсмъртието, са по ваш избор. Животът, в който сега съществувате, предлага условия да направите своя избор и да прекратите процеса на прераждането. Новите енергии, които внесоха силна Светлина и ускориха вибрациите на Планетата, са подарък от Създателя към хората, които населяват ниските измерения. Тези измерения вече приключват съществуването си. Вашите души преминаха опита за живот в плътната материя и нейното одухотворяване.

Излизането от погрешните вярвания, от насилието и алчността отваря път към един прекрасен свят. Той се твори в момета.

ВИЕ СТЕ НЕГОВИТЕ ТВОРЦИ!

 

 

 

ДА  ПОГОВОРИМ  ОТНОВО  ЗА  ДУМИТЕ

 И  МИСЪЛТА

Говорили сме много за огромното значение на мисълта и на думите. Те са силна енергия – тя може да гради и да разрушава. „В началото бе Словото“ не е случайна фраза. Тя ни разкрива една основна тайна –  Словото е градивният материал на Творението. Да вникнем в тази истина е изключително важно. Словото е Свещено! Голяма отговорност е как боравим с него.

Благодаря на Людмил Егов, който ми изпрати материала за ефекта, който произвеждат думите върху човешката ДНК. Това е нов аспект, от който досега не бяхме разглеждали значението на Словото. След като получих това ново знание, реших, че то трябва да бъде споделено с всички хора. Алказар веднага даде съгласието си тази тема да бъде включена в книгата. Това, което следва да прочетете, е изключителна информация.

„ДНК възприема човешката реч. Една неправилна дума може да предизвика нелечима болест, ругатните водят до мутации.

Някога Пушкин писал на жена си: „Не цапай душата си с четене на френски романи…“ Дори мълчаливото четене стига до клетъчните ядра – един текст оздравява наследствеността, друг – я травматизира.

Учени доказаха, че думата има пряко влияние върху структурата на молекулите на ДНК, а следователно и върху човека като цяло. Каквато лексика има един човек, какъвто е речниковият му багаж, такъв е и животът му. От време на време в обществото се разгарят дискусии за това, дали трябва да се псува. Учени твърдят, че ругатните буквално се врязват в генетичния апарат, в резултат на което се извършват мутации, които от поколение на поколение водят до израждане.

Когато човек постоянно ругае, неговите хромозоми се късат и огъват, а гените сменят местата си. В резултат на това ДНК започва да изработва противоестествени програми. Така постепенно на потомството се предава постановката за самоликвидация. Експеримент с „облъчване“ на семена на растения с думи се провеждал много години. Почти всички семена загинали, а оцелелите се превърнали в генетични изроди. Тези чудовища пренесли много болести, които се предавали по наследство. След няколко поколения потомството им напълно се изродило. Интересен факт: мутагенният ефект не зависел от силата на звука – думата можела да се произнася силно или шепнешком.

Изводът на учените е следният: Определени думи имат не енергийно, а информационно въздействие върху ДНК.

Бил проведен и противоположният експеримент. Учените „благославяли“ семената, които били убити от мощно радиоактивно облъчване. В резултат, обърканите гени, разкъсаните хромозоми и спирали на ДНК се върнали на предишните си места и загиналите семена оживели.

Скептиците се отнасят с недоверие към тези изводи. Как могат обикновените думи да влияят върху наследствеността? Нашата представа за генетичния апарат като съставен само от химически вещества е остаряла. За да се изгради от ДНК жив механизъм, са необходими много по-сложни конструкции. Програмата на човека е закодирана във физическите полета, които се създават около хромозомите и имат холографски строеж. Цялата информация за миналото, настоящето и бъдещето на организма в концентриран вид се съдържа във всяка точка на вълновия геном. Молекулите на ДНК си обменят тази информация чрез електромагнитните вълни, включително акустичните и светлинните. Днес учените се научиха да зареждат ДНК с енергията на светлината и звука. Излъчвайки определени генетични програми, те стимулират резервните възможности на организма.

Изводът е еднозначен – ДНК възприема човешката реч. Нейните „уши“ са идеално приспособени за улавяне на звуковите вибрации.

Някога Пушкин писал на жена си: „Не цапай душата си с четене на френски романи…“

Някой може да се усмихне на тази препоръка на гения, но учените откриха, че дори мълчаливото четене стига до клетъчните ядра по електромагнитните канали. Един текст оздравява наследствеността, друг – я травматизира.

Известният физик Пьотър Гаряев смята, че с помощта на словесни мислеформи човек създава своя генетичен апарат. Например детето наследява от родителите си деформираща програма и започва да псува и да ругае. Така то разрушава и себе си, и своята среда – както социална, така и психологическа. И тази „снежна топка“ се търкаля от поколение в поколение.

Така че на нашия генетичен апарат не му е безразлично какви книги четем. Всичко се запечатва във вълновия геном, т.е. във вълновата генетична програма, която променя в една или друга посока наследствеността и програмата на всяка клетка. Една дума може да предизвика неизлечима болест, а друга – да излекува човека. При това вашата ДНК не разбира дали вие общувате с живи хора, или с героите от телевизионния сериал.

Човекът прилича на паметна книга, в която записва своите отзиви и пожеланията на всички други, включително и своите. Тази информация не само го формира като личност, но и се запечатва в ДНК. От нейното съдържание зависи здравето на потомците му. “

„Много интересно и логично! Всички процеси и явления  в Природата са свързани и зависими помежду си!  Нищо грешно не остава без наказание!“ (Коментар на читател.)

 

Kaто продължение на темата ви предлагам да гледате лекцията на Бруъс Липтън The New Biology : Where Mind and Matter Meet

В тази лекция известният клетъчен биолог ще ви разкаже по научен начин, как мисълта отключва гените в клетките.

Също така, вероятно сте чували за експеримента на Масару Емото с трите буркана ориз: http://youtu.be/Wc-ZmvxfBxE

 

Идентични резултати получиха и други хора:

« Последна редакция: юни 13, 2014, 09:23:16 pm от Людмил »

 

 

ФОРМУЛА НА ОБИЧТА – ДУШЕВНО ОТКРОВЕНИЕ

 

Най-новата и най-мощната в момента формула, дадена

от Георги Изворски на Белинташ, на 21.07.2012 г.

 ( Разпространявайте я и я казвайте сутрин, от 1-вата до 3-тата минута веднага след събуждане. Това ще повдигне съзнанието на цялото човечество за много кратко време!)

Цитатът, който следва, е от книгата на Георги Изворски, „Великият трепет.

 

„Както вече споменах, денонощието има 1440 минути. Моля ви, от тях, всеки ден да отделяме само една, и то веднага след събуждане, до 3-4, най-късно 5 минути след съня, за това откровение. Освен желание, добра воля и постоянство, нищо друго не се изисква. А ефектът, казвам ви, ще бъде феноменален, абсолютен и съвършен по мощност и полезност за Човечеството. Разбира се, това ще стане най-добре, когато започнат да го прилагат все повече хора“ сто, хиляда, един милион, един милиард. Това Откровение ще ни едини с Божествения Дух най-бързо, най-леко, най-силно, най-точно, най-пълноценно, най-навременно.

Ако направим това, то съм уверен, че много по-леко и безболезнено ще приемем и преминем Прехода. Тази индивидуална медитация всъщност е НАЙ-ГОЛЯМАТА И НАЙ-ЕФЕКТИВНА КОЛЕКТИВНА МЕДИТАЦИЯ на земното кълбо. Едно от най-добрите неща у нея е това, че макар и да се прави по различно време и на различни географски ширини, то има отговорни Велики Светли Сили, които я обединяват и изпращат към Вселената. И ние веднага ще усетим Нейния Отговор. Нашата малка любов ще се превърне веднага във Велика Вселенска Любов.“

 

Обичам България!

Обичам българския народ!

Обичам ръководителите на България!

 

Обичам планетата Земя!

Обичам Човечеството!

Обичам ръководителите на планетата Земя!

 

Обичам Слънчевата система!

Обичам всички разумни същества в Слънчевата система!

Обичам ръководителите на Слънчевата система!

 

Обичам Галактиката!

Обичам всички разумни същества в Галактиката!

Обичам ръководителите на Галактиката!

 

Обичам Вселената!

Обичам всички разумни души във Вселената!

Обичам ръководителите на Вселената!!!

 

Амин! Аум! Аумен!

Амин! Аум! Аумен!

Амин! Аум! Аумен!“

 

Приятели – след появилите се дискусии, решихме, че е много важно да направим едно уточнение – най-вече по повод използваната във „Формулата на Обичта“ дума „ръководители“. Това по-долу е коментарът на Георги Изворски:

 

„Приятели мои!

Познати и непознати!

Знам, че чрез „Формулата за Обичта“ разпалих духовете, само защото споменах изрично и ясно да обичаме онези, които ни ръководят.

Нека уточня нещата, защото видях, че веднага пламна „барутът“ на спотаеното „естествено“ недоволство. Но преди да помислим, да почувстваме, да изречем дори само едно негативно слово, нека поразширим съзнанието си и да го извисим, за да видим нещата от по-високо.

Не казах буквално правителството на България, не казах кметове, директори, началници, управители на фирми и пр. и пр. …

Казвам – РЪКОВОДИТЕЛИ!

ОНЕЗИ, КОИТО ЗНАЯТ ДА РЪКОВОДЯТ!

Да, имам предвид всички, които ни водят за ръка и ни превеждат през Бързея на Времето; през тресавището на ежедневието; през минните полета на човешките отношения.

Истинските Ръководители са пред нас, с нас, до нас, в нас, ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ!

Нима Св. Йоан Рилски не е ръководител, макар и невидим, на българския народ?!

Някои всичко свеждат до видимите ръководители, във видими физически земни тела. Но дори и така да е – и на тях трябва да им помогнем. Да им излъчим обич и любов, за да им дадем възможност да се поправят. Не само Бог ще ги поправи. Нашата Любов по-бързо ще ги заведе до Пътя на Истината, на Мъдростта и Справедливостта, на Мира, Съгласието, Хармонията, Приятелството и Братството.

Най-Великият Вселенски Принцип е ЛЮБОВ! А това значи ДА СЕ ОБИЧАМЕ!

Истинският духовен човек, разумният, мъдрият, щедрият, милосърдният, жертвеготовният – ТОЙ ПРАВИ ПЪРВАТА КРАЧКА!

Повярвайте ми! Тогава ще усетим ласката на ВСЕВИШНИЯ!

Неговата МОЩ! Неговата ЗАЩИТА! Неговата ЛЮБОВ!!!

Амин! Аум! Аумен!!!“

 

Виждате, че думата „ОБИЧАМ“ се споменава на всеки ред. Да, тя е идентична по смисъл с думата „ЛЮБОВ“. Много пъти сме казвали, казвали сме го във всички предишни книги, че Любовта е основната енергия във Вселената. Тя е спойката на Творението. Когато изричаме тези думи, изпълваме пространството с ОБИЧ и с ЛЮБОВ. Звученето им гали не само ухото, но и Душата.

Темата за Словото е разгледана няколко пъти в предишни книги. Важно е какви думи избираме, с каква интонация ги изричаме, как ги съчетаваме в изречения. Те са енергийни конструкции. Чрез нашия изказ ние всеки момент променяме енергията на пространството около себе си. Клетвите и обетите имат действителна сила и съществуват дълго във времето. Изречени проклятия са съсипали живота на много хора, както и на тези, които ги изричат.

На два пъти в книгите като пример ни беше обърнато внимание да не използваме думата „страхотно“. Тя произтича от „страх“. „Тъмните фанелки“, както приехме да наричаме негативните същности, щастливо потриват ръце, щастливи са, че хората използват Свещеното Слово, което им е дадено за съзидание, за производство на негативна енергия! Повтаряйки тази дума многократно, напълваме пространството със страх. Обърнете внимание и ще се убедите, че тази дума е една от най-употребяваните, както във всекидневните разговори, така и от екрана. Наскоро бяха финалите на няколко прекрасни, позитивни предавания. Имам предвид „Densings star“ (в превод – танцуващи звезди), „Като две капки вода“, „България търси талант“ и „Нашите надежди“. Видяхме много талантливи хора, видяхме много красота и усетихме много добра и вдъхновяваща енергия. Обаче, в устата на всички членове на журитата и в изказванията на участниците най-употребяваната дума беше „страхотно“. Нейната енергия ни заливаше постоянно. Почти всички водещи на предавания са запленени от тази дума. Тя е като чумна епидемия! Неизлечима и силно заразна! И се наложи в езика ни толкова настойчиво в последните десетилетия. Не си мислете, че е случайно. Съзнателно сме бомбардирани със злокачествена енергия и ние разтворихме обятията си за нея. Всеки път, когато чуя тази дума, получавам енергиен удар в слънчевия сплит. Вече от години се боря с нея. Не можах да отуча от употребата ù хората дори от най-близкото си обкръжение. Еми, скъпа, поздравявам те! Ти единствена успя да се излекуваш от заразата. Да не внимаваме в думите и изразите, които употребяваме, е безотговорно. Нека чуем как звучат думите „прекрасно“, „великолепно“, „чудесно“, „хубаво“ – усещането е великолепно и чудесно! И защо трябва да заменим тези прекрасни думи със „страхотно“?!!! За да напълним пространството с негативна енергия ли?!!!

Много често се употребява думата „дано“, когато изразяваме желание нещо да се случи. Тази дума не е позитивна. Тя изразява съмнение. И как ще се случи желаното нещо, когато предварително сме му препречили пътя с енергията на съмнението? Правилно е да кажем: „Да бъде!“ Примерите за неправилно употребяваните думи са много. Езикът ни е замърсен от неправилни и грозни изрази –  това се стоварва върху нашето здраве и спъва ДОБРОТО да навлезе в живота ни! Изразни конструкции, които започват с „НЕ“, също са негативни. Те могат да бъдат обърнати в позитивни. Например: „Не преминавай на червено!“ в позитивен вариант може да стане : „Премини на зелено!“ Казвайте заповедите към клетките си на глас и с положителни изречения.

Нека спомена и за личните ни имена. Те съвсем не са без значение  и също са енергиен код, имат определена вибрация. И дори нищо да не знаем за енергии и вибрации, е безотговорно да не помислим сериозно какво име даваме на детето си – това име ще го съпътства цял живот! Докато са в утробата на майката, ембрионите чуват и разбират всичко, усещат състоянието и на двамата си родители. Грубите думи, високите интонации, тревогите и страховете оказват негативно влияние върху развитието на детето. Когато името е определено, преди детето да се роди, Душата му избира денят на раждането, за да бъде той в хармония с енергиите на името. Сборът от цялата рождена дата определя пътя на живота. Това е най- важната цифра. Докато името може да бъде променено, пътят на живота е непроменим, константа. Затова е задължително родителите да се погрижат за името предварително и по тази начин да дадат знак на Душата да избере подходящ ден за раждането.

Всичко, казано за думите, важи и за мисълта – тя също гради и разрушава; сбъдва мечти и спира сбъдването на добрите ни желания. Изказаната на глас мисъл е с по-силна енергия. Да вкараме мисленето и изразяването си само в позитивния диапазон е голямо постижение. Пътят към духовността минава през позитивните мисли и позитивното говорене.

Ето съвета на Учителя Петър Дънов: „Ако ти имаш едно лошо желание, не трябва да го изкореняваш, но ще му противопоставиш едно добро желание. Ако имате една мисъл, която ви безпокои, не се стремете да я изхвърлите от себе си по механичен начин, защото тя ще ви създаде някоя пакост; загнезди ли се във вашия ум, вие трябва да намерите точно противоположна на нея, която да я замести – по този начин ще се излекувате. За да се излекуваш, трябва да съединиш центъра на Земята с центъра на Слънцето.“[1]

„Трябва да познаваме кои мисли в нас са Божествени и кои – не, трябва да знаем техния източник: дали идват от горе, или от долу. Божествените мисли внасят мекота, радост, мир и светлина. Радостта и веселието идват от присъствието на Бога в човека. Сега с това, което сте получили, ще помагате на другите, ще раздавате.“ [2]

 

 

СЛОВОТО Е СВЕЩЕНА ЕНЕРГИЯ! НЕКА ДА ПОМНИМ ТОВА!

Без да внедрим добрата енергия във всекидневието си, не бихме успели да вървим към по-високата вибрация и не бихме напуснали третото измерение.

ДОБРАТА ЕНЕРГИЯ ТРАСИРА ПЪТЯ КЪМ БЕЗСМЪРТИЕТО!

 

Със сигурност сте почувствали високата вибрация и любещата енергия на Алказар, както и моята обич. Общият ни труд има за цел да подпомогне българите по време на Прехода и да ги упъти към Безсмъртието.

Тук е подходящото място да ви помоля да изпратите добрата си мисъл и положителните си пожелания книгата по-скоро да се появи на книжния пазар! БЛАГОДАРЯ!

___________________________

1Дънов, Петър. Саваат Амон Ра (НБ, 1927 г.)

2 Боев, Боян. Акордиране на човешката душа, т.3, София, 2009

 

 

 

 

В  ПРЕДВЕРИЕТО  НА  БЕЗСМЪРТИЕТО

В първия си импулс Първоизворът излъчи от Себе Си Първичната Светлина. Тя съдържа Безусловната Любов, Мъдростта, Истината, Хармонията и Красотата. Заедно, те изразяват Духа. Духът изпълни Мирозданието. Така започна Битието на Създателя – Битие вечно и без предел. В началния момент нямаше светове и разделение на енергиите. Духът Божий съществуваше в безделие, излъчващ Светлина, Любов, Мъдрост, Истина, Хармония и Красота. Не съществуваха време и пространство, не съществуваше план за сътворение.

При втория си импулс Първоизворът събуди творящата си енергия. Реши да бъде Творец и да преустанови блаженото безделие на Духа – Той превърна част от енергията на Духа в множество Души. Те съдържаха цялата велика същност на Духа, но  Създателят им придаде и импулс за действие. Те, Душите, станаха  Неговите подсъздатели, сътворци и вестоносци. Първичното инертно Творение се раздвижи. То се изпълни с Души, в които беше внедрен Планът на Твореца за съзидание. Душите излитаха на ята и бяха изпратени в Небитието да създадат Битие.

Всяко ято съдържаше сродни енергии и беше споено от Безусловна Любов. Независимо от индивидуалните програми, които бяха заложени във всяка Душа от ятото, те имаха обединяваща програма и не загубваха връзката помежду си. Затова, когато в някой живот срещнете Душа от първичното си ято (монадата), изпитвате мигновено силна любов, възторг и радост. Първичната енергия съдържала много видове енергии, които в началото не били диференцирани. По-късно те били обособени чрез различни характеристики. В програмите на Душите били закодирани енергиите, които те могат да използват и да съчетават при създаването на световете. (Този процес е разгледан подробно в книгата „Новата Земя – обител на радостта“.) Световете, които трябвало да бъдат създадени, били подчинени  при построяването си на основни задължителни принципи, но в детайлите си те изобилствали от разнообразие.

Играта на Душите с енергиите, постоянно се променяла и се създавали нови светове. Битието на Твореца все повече се променяло и обогатявало. Спазването на задължителния принцип за хармонично съчетаване на енергиите при строителството на нови светове осигурявало тяхната хармонична прелест. Увлечено в играта на съзидание едно ято неволно пренебрегнало този принцип. Така възникнала дисхармонията. Употребените енергии, заради нехармоничното си съчетание, снижили първичната си вибрационна честота. Това намалило силата на Светлината в тях. Верижна енергийна реакция предизвикала образуването на измерения с различна, снижаваща се вибрация и отслабваща Светлина.

Измеренията с по-високи честоти били населени от  Светлинни Същности, които притежавали всички качества на Първичния Дух. Зоните с по-ниски вибрации били населени от Същности от по-плътна материя. Колкото по-забавена била вибрацията и по-слаба Светлината, толкова по-трудно Същностите били във възможност да проявяват качествата на Духа. Безусловната Любов, Мъдростта и Истината били затворени в капсула, поради невъзможността да се синхронизират с ниските вибрации на плътните светове.

В ниските измерения били проектирани пространството и времето, като израз на ограничението. Тези светове не трябвало повече да се роят поради негативните проявления на живота в тях. Бил внедрен и Закона за причината и следствието ( Карма), който да възстановява правилните процеси в живота на плътните светове.

И ти, който четеш сега това, си преминал през цялата тази вселенска история. През  съществуването си като безсмъртна Душа, произлязла от Твореца, си носил Божественото семе, съдържащо Любов, Светлина, Мъдрост и Истина навред в Битието на Създателя, през където си преминал. Когато в Битието се появили негативността, дуалността, дисхармонията и омразата, заради човешката алчност и егоизъм, Душите се оказали в стагнация. Наложило се да бъдат в човешка форма много животи в ограничените плътни светове, за да отворят капсулата на Любовта и да отключат процеса за одухотворяването на плътната материята, като увеличат нейните честоти.

В това сложно време на заблуди и разединение Душите приели трудната съдба да променят живота, усилвайки присъствието на енергията на Любовта. Физическите светове внесоха в Божественото Битие ново знание и нови опитности. Всичко, което се е случило и все още продължава да се случва в плътните зони, се отчита като полезен експеримент.

Сега тече този свещен период на одухотворяването на плътната материя от нискочестотните измерения. Вие участвате в този велик процес на преобразяване на тъмнината в Светлина, за да бъде затворена завинаги страницата на мрачната дуалност, насилието и егоизма. В състояние сте да правите това, поради безсмъртието на Божествената си същност.

„Познай себе си!“ е призивът, който звучи от много векове. Прибавяме и призивът: „Познай своята Божественост, за да постигнеш Безсмъртието и да станеш свободен!“

 

 

 

 

НАЙ-ГОЛЯМАТА  ТАЙНА

Най-голямата тайна ли? Тя е: Кой си ти? За земния човек няма по-голяма тайна от тази. Все още много човеци идентифицират себе си единствено с физическото си тяло, защото това виждат земните очи. И най-осезателните нужди са тези на тялото. Извън него не съществува нищо друго. Естествено е, че няма по-голямо заблуждение от това. То е втълпявано съзнателно, за да стои духовната ви същност заключена. Всичките ви грижи и цялото време са заети главно от физическото ви тяло и физическото съществуване. Животът в ниските измерения дълго време е бил забулен от тази измама. Вкопчени във всекидневието и в грижите около тялото, много поколения са преживели безброй прераждания, без да употребят правилно живота, който им е даден на Земята.

Страданието на заключените Души, които са били в стагнация, е оставало неизвестно за ума на физическия човек. Тайната за същността на човека е била известна само на Посветените и на Духовните Учители. Тя вече частично е известна на доста земни хора – знаят я онези, които са усетили, че истинската им същност е друго. Естеството на тази друга същност не е физическо. То е от фина енергия – енергията на Душата, взета от Духа, произтекъл от Първоизвора. Физическо тяло, фини тела, семенен атом, Душа, Дух и Духовно Слънце са компонентите, които съставят земния човек.

Но кой си ти – конкретният човек? Какво съхраняват астралното, менталното, причинното и духовното ти тела? Какво съдържат твоят Висш Аз и семенният атом? През какви светове е преминала Душата ти? Колко е успяла да отключи от Божествения си потенциал? Защо е слязла в ниските измерения? Какво се случва с Душата ти по време на сън? Огромни възможности и информация се съдържат в теб. Ти частично познаваш само физическото си тяло. Дори то в голяма степен ти е непознато и е загадка за непросветените хора и дори за учените.

Предстои ти да узнаеш толкова много за себе си! Странното е, че другите са ти много по-интересни. Какво правят и защо? Какво мислят и защо го мислят? Какво чувстват и коя е причината? Човешките мисли щъкат главно навън. Чуждият двор и чуждото канче са обекти на много голям интерес. Е, може би вече е дошло времето да надникнете в собствения си двор и в собственото си канче. Те са много, много по-интересни. Чуждото богатство си остава чуждо. Узнай какво е твоето богатство. Поискай да узнаеш причините, поради които си този човек, тази личност, тази същност. Дълбочините ти са неизбродими. Остави другите да се занимават със собствения си живот и със собствени5те си дълбочини. Смисълът на всеки живот се съдържа в познатия призив – „Познай себе си!“. Много често припомняме този древен призив. Задачата ти е грандиозна. Колкото по-дълго отлагаш да се заемеш с нея, толкова по-труден и по-безсмислен ще ти се струва животът.

Ако започнеш да чуваш сигналите на физическото си тяло и правилно да го обгрижваш, ще ти останат време и енергии да се заемеш с контрола над мислите, чувствата и действията си. Животът ще стане по-лесен. Тогава ще забележиш Природата – нейната красота и разумност. Нещата от живота ще проявят своя смисъл. По-често ще си казваш: „Аха, това ли било?!“ Яснотата дава спокойствие. Спокойствието е ключът към същността ти. Дали ще поискаш и дали ще успееш да я отключиш? Може би те е страх от неизвестността? Застанал си пред дверите на най-голямата неизвестност – твоята собствена същност! Това е обширна и много интересна за изследване територия. Пълна е с много тайни. След като си извървял много физически пътища и си застанал пред духовните си двери, се иска кураж, за да пристъпиш в духовната пътека. Тя в началото е тясна и трудно се забелязва, но ако я уцелиш, постепенно ще се разшири и ще те отведе на широкия Духовен друм. Дошло е време да поизоставиш физическите пътища. Дошло е време да направиш първите стъпки към опознаване на собствената си Духовна същност.

Ако досега си си мислил, че си никой, просто си обикновен човек, който се е родил и ще умре, скоро ще узнаеш, че си във велико заблуждение. И първата ти работа, стъпвайки на духовната пътека, е да започнеш да отхвърляш заблудите. Те са много силен и упорит враг. Не отстъпват лесно. Засилват съмненията ти. Опитват се на всяка цена да те върнат на физическата територия, която все пак ти е най-позната. Всяка промяна започва с първата крачка и с първото осъзнато разбиране, че ти е необходима промяна. Промяната изисква усилия. Те обикновено се оказват основната спирачка да внесеш промяна в живота си.

Животът вече ти е показал, че той е усилие. За всяко желано нещо трябва да положиш усилие. То е основният житейски двигател! Нищо не се задвижва, без да има двигател. Човешкият двигател е усилието. Желанието за промяна не е достатъчно. Искаш да узнаеш кой си. Искаш го и си нетърпелив. Изгони нетърпението. То те изтощава. Пречи ти да видиш детайлите, а те са много, много важни. Дай първото място на Смирението! Постигането на смирението е дълъг и бавен процес. Чак когато се смириш, започваш да проглеждаш в собствените си тайни. Смирението е първият ти истински приятел – помага ти да се отърсиш от бързането и от безсмислените желания. Оставаш всеки ден в самота и в тишина и светът навън спира да ти е интересен. Ти си този, който е най-интересен. Ти си голямата тайна и неизучената територия. Твоят неизвестен досега свят ще допусне в себе си само теб. Не се надявай някой друг или нещо отвън да ти каже истината за теб самия. Някой ясновидец може да види някаква малка частица от теб, но може и да те обърка.

Защото си започнал да имаш духовни интереси, не означава да пренебрегваш нуждите на физическото си тяло. Повече го заобичай и научавай още и още за него, за да знаеш как да го стопанисваш правилно. И то ще ти служи с Любов – като вярно куче. Тялото ти обича чистотата – чиста вода, чист въздух, честа растителна храна. То обича движението, разходки в Природата и Слънцето.

Не изпускай юздите на мислите си. Дръж ги в позитивния коловоз. Не им позволявай да обсъждат другите.

Не изпускай юздите и на чувствата си. Забрави завинаги, че можеш да завиждаш, да мразиш, да отмъщаваш, да се гневиш…

Знай, че си нещо велико и стойностно. В теб е вложена същността на Твореца.

Започни бавно и смирено да навлизаш в тази същност. Всеки ден ти трябва малко твое време в усамотение и спокойствие. Премини отвъд грижите и безпокойството. Да останеш в Пустотата е голямо постижение. Тогава ще започнат да проблясват ценностите, скрити в теб – възможностите на Душата ти.

Започнеш ли да постигаш Пустотата, истинното знание ще започне да те посещава. Просто ще знаеш. В семенния ти атом е съхранена цялата информация още от излизането на Душата ти от Първоизточника. Ще знаеш защо, без дори да питаш. Причините за събитията и преживяванията ти в този живот ще ти се изяснят. Ще разбереш, че никой за нищо не е виновен. Ще осъзнаеш, че причините са в теб.

В изчистената от мисли и чувства тишина ще започнеш да разбираш шепота на Душата си. Тя има нужда да е в хармония, в синхрон с личността ти, за да изпълни програмата си. След като си постигнал диалог с Душата си, какво би могъл да поискаш още? Ти си в самата си Същност! Ще искаш само още две неща: да проявяваш всеки миг отключената си Любов и да служиш! Това е тайната!

 

 

 

 

 

СИЛАТА   НА   ОТВОРЕНОТО   СЪРЦЕ

Човешкото сърце е магическо място. Ролята му за кръвообръщението е важна на физическо ниво, но тя не се изразява само в това. Неговото истинско, огромно значение е  свързано с духовния живот на човека. Сърцето вибрира с по-висока честота от другите органи. Известно е, че сърцето не боледува от рак. Сърдечните болести са свързани с кръвоносните съдове и нервната система.

В сърцето има сакрално място и лекарите знаят, че не бива да го пипат. Там е седалището на Душата, както и мястото на Духовното слънце. Чрез тях се установява връзка с Мировата Душа и Мировия Дух. Те пък са връзката на сърцето с Твореца и енергиите на Първоизвора. Сърцето започва истински да изпълнява духовната си роля, когато човешката личност установи контакт с Душата си. Тогава тя започва по-интензивно да го напътства в духовния му живот.

Духовните практики подпомагат отварянето на сърдечната чакра. Важни са дихателните упражнения и предпазване от дистрес (негативния стрес). Когато сърдечната чакра е достатъчно отворена, сърцето получава повече енергия. Това подпомага неговата физическа и духовна функция. През сърцето преминават висши духовни енергии. Те предизвикват светене в сърцето. Когато това стане постоянно явление – да имате постоянно светещо сърце – вибрацията на цялото тяло се повишава. Клетките на физическото тяло отключват паметта си. Намалява нуждата им от физическа храна, защото започват директно да абсорбират слънчевата енергия и праната. Това е процес за подмладяване и път към Възнесението. Светещото сърце е ключ към директна връзка с галактическото Духовно слънце. Постигнат е синхрон във вибрациите на всички тела. Синхронията на телата има голямо значение за отчетливото свързване с Висшия Аз. Информацията започва да тече към ума с лекота. Следва постигането на разширено съзнание и мигновено знание.

Можете съзнателно да помогнете тези процеси да се задвижат и да се ускорят. Необходимо е ясно да изразите намерението си пред Висшия Аз, че желаете ясна връзка с него. В този процес е важно участието на сърцето. То трябва да бъде отворено и да засвети. Просто упражнение може да ви помогне. В усамотение и спокойствие, със затворени очи, мислено гледайте сърцето си. След известно време то започва да се просветлява и постепенно светлината му се усилва, докато стане ярка. Ярката светлина на сърцето облива цялото ви тяло – всяка клетка заблестява. Тялото ви заема форма на сърце. Вие сте светещо сърце. Очертанията му излизат извън очертанията на физическото тяло и обхващат другите ви тела. Цялостната ви конструкция става светещо сърце. Можете да я разпрострете в цялата Галактика и в цялото Творение. Вие и Създателят сте Едно. Чувството за безпределност е прекрасно. Да се усетите извън ограниченията на физическия план е напълно възможно.

Мислите си, че сърцето е, което трябва да излъчва Любов. Но сърцето ви също иска да получи Любов. Говорете на сърцето си. Казвайте му, че го обичате, милвайте го с ръце и мислено. Благодарете му за неговата огромна работа. То не спира своята дейност нито за миг. Грижете се за него. Не го претоварвайте нито физически, нито емоционално. Негативните преживявания го разболяват. Гневът натоварва прекомерно сърцето. Омразата силно стресира сърцето, мозъка и цялото тяло. Работете върху съзнателното създаване на приятни преживявания чрез красота, музика и добри общувания. Позитивните нагласи дават тласък на сърцето да повишава вибрационната си честота и да съществува в по-високо измерение. Така то повдига вибрацията на цялата човешка структура.

Изучете нуждите на сърцето си. Подкрепяйте го с правилен режим на живот. Свикнете всеки ден да му казвате, че го обичате и да му благодарите. Неговият ритъм зависи от вашите мисли, чувства и умерено физическо натоварване. „Сърцата на всички хора не бият еднакво – в някои хора, след като сърцето направи десет удара, има един малък промеждутък; в други, след двадесет удара има малък промеждутък, в трети – след тридесет удара, в четвърти – след сто удара и т.н. Знаете ли какви са тия междини? Това е свързване с цели светове. Понякога трябва да има такива паузи, сякаш движението на сърцето моментално спира и всичко остава в един покой, за да можем да чуем една Божествена мисъл, която се предава на душата ни; щом я чуем, движението на сърцето пак започва. Следователно според съотношенията на ритмите тази междина показва с какви светове си свързан – дали с Млечния път, дали със съзвездията или някои други. Тия светове имат различни добродетели, който носят на душата ти в този момент.“ [3]

„Искат понякога да знаят защо сърцето седи вляво и дават разни биологични, физиологични причини. Сърцето се е изместило при инволюцията, понеже теченията първоначално са идвали отдясно и вследствие на това органът на сърцето се е изместил наляво; тия сили, които са действали, са изместили сърцето. Сега по закона на еволюцията сърцето ще мине към дясната страна, или ще дойде в средата – нито вляво, нито вдясно или малко надясно. Понеже има течения, които вървят отляво надясно, ще изместят сърцето. Онези, на които сърцето е вляво, слизат надолу. Вие още не сте спрели, слизате; като сърцето започне да се измества надясно, тогава ще се каже, че сте поели нагоре към Небето.“

Сърцето е много интелигентно и чувствително. Всеки момент то усеща настроенията, страховете и тревогите ви. Това, което го поддържа здраво и с добър ритъм, са вашите радости. При желание можете да постигнете постоянно радостно състояние независимо от заобикалящия ви свят. Голямо изкуство е умението човек да се радва. То не е даденост. То се постига като наблюдавате съзнателно мислите и чувствата си. Не им позволявайте да влизат в мрачния коловоз. Независимо от сложността и трудностите на живота в него има и безброй радостни неща. Те искат да ги забележите. Радостта може да се култивира. Погрижете се за сърцето си като се научите да забелязвате и най-дребните поводи за радост. Настройте житейската си гледна точка към радостната страна на всекидневието. Съзнателно създавайте радост в него. Така сърцето ви ще бъде здраво, спокойно, благодарно и радостно.

Силата ви е в отвореното радостно сърце!

 

 

 

 

 

 

 

 

СРЕЩНИ  СЕ   С   БОГА   В   ТЕБ

Носейки Божествената частица, вие съдържате цялостната същност на Създателя. В този смисъл сте негово пълно изражение. Трудно ви е да го повярвате поради ограниченията на измерението и на сетивата си. Когато съзнателно се свържете с истинската си същност, това съмнение ще изчезне. В пътя на вашето развитие е маркиран онзи сакрален момент, в който ще се срещнете с бога в себе си.

Кога? Времето на срещата за всеки човек е индивидуално и не е точно определено. Първо, крайно необходима ви е вярата, че Твореца присъства у вас чрез Божествената частица. След това трябва да се появи желанието, намерението да постигнете развитието, което ще ви осигури тази среща. Безспорно, необходимо е да се концентрирате навътре и да не разпилявате енергиите и вниманието си навън. Вече говорихме подробно за това. Успокойте вътрешния си свят, като игнорирате за известно време интереса си към външния свят. Настоящето време и богато с разнообразие от Учители, духовни школи, курсове и практики. Вашият свят се разпуква за духовната страна на живота като цвете. Това е прекрасно. В постоянното си тичане от един курс на друг и опитите да усвоите колкото се може повече духовни практики, всъщност ви отдалечава от истинската духовност. Това, което търсите навън (много пъти сме го казвали), се съдържа у вас самите. Спрете се на една духовна практика, от която се чувствате най-добре. В основата на всяка духовна практика са дишането, покоят и вглъбяването навътре в себе си. Разните учители ще ви учат на различни системи за медитация. Има и такива, които ще ви кажат, че никой не може да ви научи на медитация. И не са прави. Навлизането навътре, медитацията, е много личен процес.

Всеки човек е отделна вселена. Всяка Душа е на специфичен етап от разкриването си. Истинският Учител сте вие сами на себе си. Никой външен учител не е вътре в същността ви. Можете да приемете определени насоки – онези, които почувствате, че са в хармония с вашата нагласа за духовен път. Истинския път в детайли го знае само вашият вътрешен Учител. При навлизането си навътре ще започнете да разбирате все по-ясно неговите указания. И те ще са дадени в най-подходящия момент от вашето развитие. Ръката, която ще ви води по точния път, по вашия път, е вашият собствен усет.

Не сте в състояние да прочетете океана от духовна литература, нито пък да практикувате всички познати духовни практики. Трябва да се вслушате в себе си, в интуицията си и да почувствате момента, в който да спрете да търсите знание в безбрежието на океана от знания. То стои заключено в същността ви. Идва такъв момент, в който получавате яснота, че е дошъл краят на външното търсене. Безбройните практики, до една, целят духовното отваряне на земния човек. Изключвам онези продавачи на духовното, чиято единствена цел е материалното обогатяване и шетане на егото. И те никак не са малко. Важно е да отсявате истинното от търговията.

В основата на процеса за постигане на среща със собствения Бог, т.е. с истинската същност, стои все една и съща енергия – Любовта. Каквито и практики да прилагате, резултатът ще е минимален, ако сърдечната ви чакра остава затворена и не успявате да пуснете Любовта си в света. Земният човек освен че обича да укорява другите, много обича да укорява и себе си. Като изключим онези хора с болно его, които си мислят, че са център на Вселената, голяма част от човеците се мислят за нещо низше и нищожно и постоянно се сравняват с „успелите“. Забравете за сравнението. Не е необходимо да се съизмервате с другите. Всеки е отделна вселена и притежава специфични качества, които другите нямат. Обичайте себе си такъв, какъвто сте в тази инкарнация, като не забравяте, че вашата сърцевина е изразител на Твореца с безброй качества и възможности, с безброй опитности, добити от Душата в пътуването ù из Битието.

Поправяйте допуснатите грешки и не ги повтаряйте – това е истинския път на развитието. Каквито и грешки да сте правили или да правите в момента, това не изтрива Божествената ви същност. Тя обаче ви задължава да ги отчитате и изправяте, без да вините за тях някой друг. Когато искрено заобичате себе си (не желанията на егото), ще бъдете в състояние да отключите Любовта си и за другите хора, и за цялото Творение. И без особени практики, щом сте потопени в енергията на Любовта, вече сте осъществили срещата с Бога в себе си. Изтрийте желанието си да търсите грешките и несъвършенствата на другите. Те не произтичат от Бога, който е в тях. Грешките са присъщи на човешката личност и на егото, което се опитва да ù бъде господар.

По-лесно ще вървите към срещата с Бога в себе си, ако туширате многото си желания – една голяма част от тях нямат смисъл. Подарявате им енергиите и времето си. Те ви обезсилват. Много по-скоро ще осъществите сакралната среща, ако се свървате често с Природата. Тя е израз на Създателя, на Неговата Любов и грижа за човека. Безкрайна прелест струи навред в Творението. Потопете се в нея. Тя е в съзвучие с вашия вътрешен Бог и ви води към срещата с Него.

Вие всеки момент участвате в преобразуването на Мирозданието. Вие сте сътворци на Създателя и притежавате огромен творчески потенциал. Не го дръжте заключен. Не пренебрегвайте творческите си пориви, в каквато и област да се проявяват. Създателят е Творец. Когато изразявате творческите си заложби, изразявате творческите изблици и заложби на Първосъздателя. Ви сте негови изразители. Не ограничавайте творческия Му процес. Когато творите, вие се срещате в себе си със Създателя. И лошият човек има моменти на вътрешни пориви да направи и нещо добро. Всеки в такива моменти има среща с бога в себе си. Учестете тези срещи, като правите по едно малко добро на ден. Наблюдавайте състоянието си, след като сте сторили безкористно нещо добро. И не е нужно да заявявате пред света на висок глас за стореното. Сигурно е, че ще усетите в клетките ви да се разливат благост и удовлетворение.

Срещите с вътрешния Бог се осъществяват винаги когато забелязвате и оценявате красивото, винаги когато се радвате на малките хубави неща в живота си. Изкуството да сте в постоянно съпричастие с Красивото и Доброто, е действителната среща с вътрешния Бог. Тези срещи ви извисяват! Те ви сливат с Първосъздателя! Това е Безсмъртието!

 

 

 

 

 

ТИ   И   СЪЗДАТЕЛЯТ   СТЕ   ЕДНО

Творението е холограма – всичко се съдържа в него и всяка частица съдържа цялото Творение. Всички свойства на енергията присъстват и са действени във всичко съществуващо. Творецът е проявен и в най-микроскопичните единици на енергията. Той присъства в Светлината, в Любовта, в Истината, в Хармонията, в Мъдростта и Красотата. Присъствието Му е ясно изразено във всеки миг от живота, във всички форми на живота. Той присъства във всяко движение, във всяко преобразуване на енергиите и световете.

Създателят и Мирозданието са Едно и винаги ще бъдат Едно. Всеки миг съдържа Вечността. Всичко е в Сега. Животът, който разделяте на минало, настояще и бъдеще, е илюзия. Събитията, мислите, преживяванията и сътворяването са паралелни реалности. Всичко се случва в Сега. Миналите ви животи, сегашният и бъдещият ви живот (според линейното време) присъстват едновременно в Творението и в Битието на Твореца. Той участва в съществуването на всяка ваша клетка. Иначе за клетките не би имало живот. Създателят присъства в цялостната ви конструкция от тела и е вграден във вашата Същност. Вие сте копие на Твореца – съдържате се в Него и той се съдържа  у вас.

В световете с време и пространство тази концепция е трудна за разбиране. Тя става още по-неясна в ниските измерения поради ограничената информация за устройството и принципите на съществуване на Творението. Отделността не съществува. Тя е най-голямата илюзия. Вие сте участници във всичко, което се случва в Мирозданието. Процесите, които протичат в него, протичат и през вас. Не ги усещате с физическото си тяло, но те са осезаеми за фините части на вашата пространна конструкция. Така вие участвате в цялостното Битие на Създателя и Той участва във вашето Битие. Вашето съществуване и Неговото съществуване са едно и също съществуване.

Когато излезете от света на ниските вибрации, постепенно ще започнете да усещате, че цялостният живот в Творението присъства и във вашия живот. Ще достигнете до момента, в който вече няма да разделяте себе си от Цялото. Усещането за Единение с Цялото ви предстои. Това е велик момент – момент на завръщането ви в Битието на Единия. В какъвто и етап от развитието си да се намира Душата ви, тя има усещането, че преживява цялостното Битие на Създателя.

Свикнете с мисълта, че всяко ваше движение, всяка ваша мисъл, всяко ваше преживяване и намерение участват в цялостното Битие. Във всеки миг, с всяка ваша микрочастица вие участвате в процесите, които творят цялостното Битие – вие и Създателят сте Едно. Като пример – въздухът преминава през вас, потопени сте в него и той се потопява във вас при всяка вдишка. Неговата енергия ви обгръща и преминава през вас. Това е постоянен процес. По същия начин, без да го усещате, Битието ви обгръща и същевременно преминава през вас.

Притежавате всичко и нямате никакво лично притежание. Притежавате в себе си Създателя и Той ви притежава. Това не е като притежанието, което хората в ниските плътни светове изпитват спрямо вещите и дори към близките си хора. С това чувство и с необходимостта от притежание ще се разделите, когато повишите вибрациите си. Тогава ще усетите потопяването си в цялостното Битие на Създателя. Ще имате чувството, че всичко ви принадлежи, но то принадлежи и на всички същности в Мирозданието. Вашата същност, естествено, и тя принадлежи на Цялото.

В това измерение чувството за собственост, необходимостта от собственост ви създават проблеми и тревоги. Влагате голяма част от енергията си да бъдете собственици. Заблудени сте дълбоко от илюзията, че нещо ви принадлежи и е само ваше. В Творението не съществува собственост. В по-високите измерение можете да сътворявате чрез мисълта си каквото пожелаете. Енергията на Вселената е неизчерпаема. Потопени сте в тази енергия и вие самите сте тази енергия. Светът, в който ще сте безмерно богати и в същото време нищо няма да е ваше в смисъла, който сега влагате, ви предстои. Дуалният свят ще изчезне от Планетата. Ще преминете през обучение за интеграция към Цялото. Ще разберете, че всъщност винаги сте били него, но сте били обсебени от илюзията за отделност. Това е като свободен полет в пространство без гравитация. Няма време и пространство, нито горе и долу, нито мое и твое. Творението постепенно ще се разгръща за вас с цялата си щедрост. Ясно ще осъзнаете, че сте в Творението и Творението е у вас – в Създателя сте и Създателят е у вас. Вие и Създателят сте Едно! И е така.

Свободни и безсмъртни сте във Вечността!

ГОВОРИ  СЪЗДАТЕЛЯТ

Създателят ви говори още от създаването на живота на Земята. Мисълта Му идва до вас постоянно чрез Неговата енергия. Всеки от вас възпроизвежда Създателя. Той сега има слово към вас чрез мен, Алказар. В заключение на тази книга говори Той, Създателят, Творецът: „ Прекрасни мои творения от планетата Земя, Аз живея у вас още от зараждането на живота. Вие сте мои деца в най-прекия смисъл на това определение. Аз живея у вас и вие живеете в Мен. Заедно възпроизвеждаме и развиваме живота. Обогатяваме го, осветляваме го и го изпълваме с Любов. Самото сътворяване става единствено чрез енергията на Любовта. За да бъдете сътворители с Мен, вие изконно носите енергията на Любовта. Както често ви е казвано, енергията на Любовта поддържа Творението живо, вечно и развиващо се.

Триумфът на живота винаги ще шества в цялото Мироздание.  Вашият свят преминава през много преобразувания. Той няма да загине! Заедно с Мен вие ще го насищате с все повече Любов! Същността на живота е Любов! Тя твори световете и им дава енергията си, за да се обогатяват. Заедно с Моята енергия и Светлината, и Любовта разливат благодат в цялото Творение. Аз, Светлината и Любовта, като символ на Светата Троица, ви кръщаваме в името на Абсолюта, който е Началото на Началата, да бъдете равнопоставени Създатели на това Творение. Не се съмнявайте в творческата енергия, която е вложена у вас; не се съмнявайте във вечността на живота; не се съмнявайте, че сте сътворени с Любов и я носите през цялото си пътуване из Битието на Творението. Вярата ви в Моя Добър План ще ви помогне да напуснете плътните светове и да преминете в Светлината на по-високите измерения. Всяко добро нещо, в което влагате вяра, е обречено на успех и съществуване. Всяко добро желание, в което сте вложили вяра, се осъществява.

Знайте, че във вашата Духовна същност са вложени вярното знание, Истината и Мъдростта. Те са в очакване да ги откриете, за да се издигнете към по-високите светове. Вашата задача като Духовни същности, които са приели да преминат през човешки опит, е да обогатите Битието с този опит и чрез него да помогнете на Боговете-строители правилно да проектират нови светове в рамките на това Мироздание. Имате огромната Ми Благодарност за сложния и труден път, който преминахте. Вие заслужихте Земята отново да съществува в Златна епоха на мир, благоденствие и неограничено развитие. Тя ще е епоха на осъзнатата и обединена човешка Любов. Обединената Любов е огромна сила. Тя е творец на прекрасни светове и ще сътвори прекрасен живот на Земята. Не се обезсърчавайте от грозните събития, които още се случват на Планетата ви. Чрез вашата Вяра и Любов те ще останат в миналото. Имайте и излъчвайте Вяра и Любов, че Златната епоха се приближава с всеки изминат ден. Силно излъчвайте вашето намерение да сътворите прекрасния свят на Златната епоха. Поискайте я! Тя ви принадлежи и ви очаква.

Появата на Светлината стопява мрака. Така и вие с вашето намерение за нов прекрасен живот изтласквате старите несъвършенства на живота. Поискайте и ще ви се даде! Почукайте и ще ви се отвори! И е така! Започвайте всеки ден с радост, започвайте го със Светлина и с Любов в сърцето и с вяра в Душата. Това е вашият строителен материал, който безотказно строи новия съвършен свят. Нека обичта изпълва клетките ви и да премахва антагонизма. Вие сте Едно! Вече окончателно излизате от дуалния свят. Хората, които усещат единението, стават все повече. Няма как да бъдете извън Цялото, извън Мен! Не съществува отделност. Моля, проумейте това. Когато правите добро за Цялото, вие го правите и за себе си. Просто е за разбиране.

Моята Любов ви облъчва всяка секунда. Иначе не бихте могли да съществувате. Отключете вашата Любов и я пуснете в света. Той заслужава това. Нуждае се от това, за да засвети с по-ярка Светлина. Внесете вашата дан от Любов – този е начинът да се почувствате приобщени към цялостния живот и към Мен. Когато веднъж усетите Моята Любов и енергията на Любовта на човечеството, никога повече няма да имате други желания, освен да сте потопени в тази Любов. В нея са реализирани всичките ви добри стремежи и желания.

Съединението в Любовта създава Силата за проявлението на Златната епоха! Тя се твори сега! Ще бъде!

 

 

 

 

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА

Необятното е в теб и ти си в него

Пратеникът на Светлината                        Човеко, върни Божествената Благодат

Към старите и новите приятели                 Прави Добро, пък да става каквото ще

Освободи съзнанието си                             Времената те предизвикват

Ти си откривателят на пътя                        Смири се – ще имаш всичко

Високите светове те очакват                      Отново за илюзията

Откъде се появи страданието                     Срещни се с Бога в теб

Незалязващото Слънце                                Призови ме – Аз ще се отзова

Този прекрасен живот                                 Справедливостта ли?

В предверието на безсмъртието                  Приветствам те, пътнико

Призраци по пътя                                        Кръщавам те в името на Отца и Сина

Изгрява Слънцето на Истината                   и Светия Дух

Най-голямата тайна                                     Влез в играта на живота

Ти и Създателят сте Едно                            Славната Златна епоха

Познай своята уникалност                           Сириус ви приветства

Кой покани мрака                                        Живот в Любов и Благодарност

Планът на Душата                                        Младостта е вечно в теб

Вътрешният изгрев                                      Говори Създателят

Силата на отвореното сърце

В приказния свят на Твореца

    Багрина   Кларк  е  автор

и на книгите:

33 писма от Христос – есета, 1992 г.;

Земята – щастлива отново, 2001 г. ;

Посети ме, Господи, пак – есета, 2002 г.;

Човекът – Божествен отново, 2002/4 г. ;

Повярвай – ти си Светлина, 2003/8 г.;

Животът е твоя игра, 2004/9 г.;

И рече Бог: Вдъхвам ви и Любовта, 2005 г.;

Лотос бял е твоята душа, 2007 г. ;

Новата Земя – обител на радостта, 2011г.;

Новото Битие; Живот в сърцето, 2012 г

 Планета на Благодат – ти си Сътворителят, 2013г.             

              

         За контакти: Багрина Кларк – тел. (02) 9572654

  E-mail: bagrina@abv.bg 

 

3 Дънов, Петър. Пътят на героите (НБ, избрани)

4 Дънов, Петър. Двете Божествени посещения (МОК, 1941/42 г.)

 

Comments are closed.