МАГИЯТА НА РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИТЕ ПРОИЗВЕДЕНИЯ « Център Идея Вита

Танци

За деца и родители

МАГИЯТА НА РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИТЕ ПРОИЗВЕДЕНИЯ

Приятели, сигурно ви се е случвало да си купите нещо, което е направено на ръка, с много вкус, усет и в което майсторът все едно е вложил сърцето си. Знаете и в българските предания за именити майстори, прочути с майсторлъка си и произведенията си, които имат непреходна стойност, защото там е вложена много любов. Когато се сдобием с такъв предмет, в него сякаш има някаква магия, той ни става любим и освен с чистото му ежедневно предназначение, той ни служи и като амулет, или нещо свято, което за нас играе и друга- сакрална роля.

Ние, от „Идея Вита” много обичаме такива предмети – святи нещица, направени от хора, които познаваме и в които вярваме. Опитваме се да споделяме една част от тях с вас, за да споделим любовта, която те носят.

Тази година за празниците ви предлагаме ръчно изработени коледни, новогодишни и по всякакъв др. повод топки- гоблени и снежковци. Те са многофункционални – стават за украса на елха, за др. вид украса в помещение, кола и т.н. Някои са с мотиви с букви и Дядо Коледа, други са с котета, свещи … Снежковците са с разноцветни шапки, шалчета и нослета.

Цената на една топка е 9.50 лв с ДДС, а на снежковците – 2.50 лв/ бр.

Те се изработват от майсторските ръце и голямото сърце на нашата приятелка Илиана, която е съпруга на Даниел /Дани, както някой от вас знаят/. В един много критичен за мен и моето семейство период, Илиана ме научи да шия гоблени, докато Дани ме лекуваше с енергия и др. „магически” /или по- скоро алтернативни/ методи от нещо, което лекарите бяха безсилни да излекуват. Илиана и Дани са хора, които един път като видиш, ти се иска никога повече да не се разделяш с тях. Те са толкова светли и вечно усмихнати, все едно цялата радост и търпение на света са събрани на едно място. И не защото нямат никакви житейски предизвикателства, а защото правят всичко с Любов. Това са най- светлите хора, които познавам в досегашния си живот, за което съм много благодарна.

Та едни такива произведения ви предлагаме да си занесете в къщи, които да ви стоплят и радват в студените празнични дни. Понякога ръчно направени неща светят като икони.

Диана Митева