A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

МАГИЯТА НА РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИТЕ ПРОИЗВЕДЕНИЯ

Приятели, сигурно ви се е случвало да си купите нещо, което е направено на ръка, с много вкус, усет и в което майсторът все едно е вложил сърцето си. Знаете и в българските предания за именити майстори, прочути с майсторлъка си и произведенията си, които имат непреходна стойност, защото там е вложена много любов. Когато се сдобием с такъв предмет, в него сякаш има някаква магия, той ни става любим и освен с чистото му ежедневно предназначение, той ни служи и като амулет, или нещо свято, което за нас играе и друга- сакрална роля.

Ние, от „Идея Вита” много обичаме такива предмети – святи нещица, направени от хора, които познаваме и в които вярваме. Опитваме се да споделяме една част от тях с вас, за да споделим любовта, която те носят.

Тази година за празниците ви предлагаме ръчно изработени коледни, новогодишни и по всякакъв др. повод топки- гоблени и снежковци. Те са многофункционални – стават за украса на елха, за др. вид украса в помещение, кола и т.н. Някои са с мотиви с букви и Дядо Коледа, други са с котета, свещи … Снежковците са с разноцветни шапки, шалчета и нослета.

Цената на една топка е 9.50 лв с ДДС, а на снежковците – 2.50 лв/ бр.

Те се изработват от майсторските ръце и голямото сърце на нашата приятелка Илиана, която е съпруга на Даниел /Дани, както някой от вас знаят/. В един много критичен за мен и моето семейство период, Илиана ме научи да шия гоблени, докато Дани ме лекуваше с енергия и др. „магически” /или по- скоро алтернативни/ методи от нещо, което лекарите бяха безсилни да излекуват. Илиана и Дани са хора, които един път като видиш, ти се иска никога повече да не се разделяш с тях. Те са толкова светли и вечно усмихнати, все едно цялата радост и търпение на света са събрани на едно място. И не защото нямат никакви житейски предизвикателства, а защото правят всичко с Любов. Това са най- светлите хора, които познавам в досегашния си живот, за което съм много благодарна.

Та едни такива произведения ви предлагаме да си занесете в къщи, които да ви стоплят и радват в студените празнични дни. Понякога ръчно направени неща светят като икони.

Диана Митева

Comments are closed.