ЗА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО … « Център Идея Вита

Танци

За деца и родители

ЗА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО …

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СКЪПИ ДОБРОВОЛЦИ!Днес, 5 декември, бил международен ден на доброволците. Научих го от една организация, за чиито събития съм се абонирала.
То понеже за нас всеки ден си е ден на доброволчество, не смятаме да празнуваме. Нещо подобно на постите. Питат ни вчера едни гости дали постим и какво готвим в „Идея Вита“ през постите? Ами това, което си готвим всеки ден и с което се храним целогодишно - вегетарианско- веганска храна с елементи на суровоядство.
Та така и с доброволчеството. Ние постоянно си работим без заплати, доброволно, няма какво да го празнуваме за един ден. Сега много интересно се получава – разни рекламни кампании за правене на добри дела, кой какво почистил, какво засадил, на кого помогнал…, което от една страна е по- добре, отколкото да рекламираш например „здравословни колбаси“ или „предай доброто нататък с кока кола“, ама май е най- добре да се имунизираме с доброто и да го проявяваме всеки ден така, както дишаме, храним се и др. подобни. Познавам хора, които правят добро живеейки със съзнанието, че това е нормалното и изпитват болка всеки път, когато се срещнат с доброволци, които добруват по кампании, а си живеят в един друг свят до следващата доброволческа кампания, когато пак ще си проявят добрината.
Та, приятели, не чакайте някой да ви показва какво е добро и да ви организира някъде за нещо. Свържете се със сърцата си и те най- добре знаят за доброто.
Добро е всичко, което се прави с Любов. А във всеки от нас има безгранична Любов, която само с малко смелост може да се излее навън и да залее с Добро всичко.Диана Митева