A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Прошката като начало

Защо прошката като начало? Как прошката може да бъде начало? На какво? Ами, много просто – на промяна.

Промяна е думата, която е много важна, много модерна в момента.На прага сме на Велики Космически и Вселенски промени, смяна на цикли, продължили хилядолетия. За да сме в синхрон, в хармония с това, което става около нас, ние също можем да изберем да се „заемем” с промяна – промяна на самите нас – на навиците ни, на действията и мисленето ни, на съзнанието ни… с две думи – на всичко. И без това никой не ни пита, когато слънцето увеличава активността си, когато или кога и къде ще има бедствия, кога и как планетата си повишава вибрациите. Над всичко това ние нямаме власт. Но имаме свободна воля да изберем да променяме и в крайна сметка да променим себе си. Всичко започва с избор, с решение за промяна. После идват начините, средствата, практиките, волята, постоянството, устремеността и т.н.

И така: решаваме да се променяме, искаме и сме взели решение. Може и да си го запишем някъде, за да не го забравим. Даже е препоръчително да си го запишем и да си го окачим на видно място. И започваме напр. да си казваме: ”Аз желая да се променя!”… Как е? Има ли съпротива? Как се чувствате, когато казвате това?

Става ясно, че за да можем да се променим, първо е добре да поразчистим това, което е било до сега, да се поосвободим малко, да отворим място, пространство за промяната, за новото. И може би най- доброто предложение е да започнем с прошката, защото тя ни помага да се освободим от ненужните ни вече неща от миналото. Има най- различни практики за това – по Луиз Хей, Норбеков и много други.

Добре би било, ако първо простим на себе си. Прощавайки на себе си се освобождаваме от чувството си за вина. Освобождавайки се от чувството си за вина, правим място на любовта – вината я заменяме с любов.

Чувството за вина и гняв към себе си направи ни „разяждат” и са в основата на заболявания като рака, например.

Ако след упражнение за прошка се чувствате щастливи и сте усмихнати, значи сте успели да простите. Значи можете да прощавате. Но не се притеснявайте, ние всички го можем. Просто някои са по- инати и е добре те да го правят по- често, даже ако може по 3 пъти на ден – сутрин, обед и вечер, преди ядене /както препоръчва Норбеков/.

Ако сте тъжни и недоволни – значи сега все още не сте готови да простите и ви предстои доста работа. Например можете като начало да пишете по 50 пъти на ден ”Готов съм да простя”. И после пак пробвайте с техника за прошка.

И така, след като сме простили на себе си, продължаваме нататък – прощаваме на родителите си и първо на майката, после на бащата. След това на другите кармично свързани с нас хора – нашите близки и така… все по-далеч.

Comments are closed.