A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Продължение на урока за прошката

Нашите негативни емоции задръстват/запушват енергийните ни канали. По начало енергията в нас има определена „правилна” посока на движение. С нашите обиди, разочарования, „черни” спомени, ние генерираме емоции от рода на злоба, завист, униние, отчаяние, страх. Тези емоции освен, че блокират енергийните канали, могат дори да обърнат обратно посоката на движение на енергията. Това води до изчерпване / изпомпване на енергия от аурата ни. Освен това, около нас се образуват отрицателни енергийни полета. И ако тези полета „ги поддържаме” достатъчно дълго време, те неминуемо водят до поражения на енергията и на физическо ниво. Ето още едно обяснение за болестите.

И така: нужно е генерално почистване и после от време на време поддържащо почистване на енергиите. И идеалният „почистващ” препарат е упражнението „Прошка”.

Не бива дълго да оставаме с негативни емоции. Ако, все пак се поддадем „на изкушението” да се обидим, например, или да се страхуваме, да завидим или злословим…, веднага след като „се хванем” в нарушение, да започваме да оправяме нещата. Това е възможно, тъй като материята е инертна и имаме все пак време да „поправяме”. Това обаче е къртовски труд и ако ни се случва много често, сами виждаме, че по- добре е да се „дисциплинираме” и да не се „поддаваме”, отколкото после да „чистим”.

Прочистването с упражнението „Прошка” ни отваря за приемането на нови, позитивни енергии. Помага ни за развиване на интуицията, така необходима ни сега. Помага ни да се научим да медитираме/ да се отваряме и да набавяме енергия, да акумулираме енергия, а тя е храна за всичките ни тела. Доказано е, че с медитация можем да си набавяме до 70% от енергията, а останалите 30% от храна, сън и др.

Почистването на телата ни, ни помага да развием освен интуицията, способността да визуализираме. Това е много мощно средство, а визуализацията в медитация е направо самоизпълняващо се пророчество. С това средство можем да си „проявим” на физическо ниво почти всичко, което пожелаем – къща, кола, здраве, дете…Е, има и едно условие – ако това е „добро” за нас и ни придвижва по Пътя.

По време на изпълнението на упражнението „Прошка”, ако се появят сълзи, не ги спирайте… те пречистват душата ви и помагат за отпадането на отрицателните енергийни полета от аурата ви.

Когато простим, вече можем да потърсим красотата и радостта.

Напр. поглеждаме през прозореца и улавяме красивия пролетен пейзаж, усмихваме се, отваряме сърцето си… Така позволяваме на нова, чиста енергия да влезе в нас. Тя се разлива по тялото и лекува, обновява и пречиства.

Усещането за красивото, за прекрасното също може да се развива. Предлагам ви да го правите – да откривате красотата около себе си и ако понякога не я намирате, да я създадете. Аз постоянно се опитвам да го правя.

Напр. ако днес няма слънце – ще го нарисувам.

Ако не срещна усмихнат човек – аз ще се усмихвам.

Comments are closed.