Поглед към себе си или седмата посока « Център Идея Вита

Танци

За деца и родители

Поглед към себе си или седмата посока

Чувствам се прекрасно! Аз съм изпълнена с радост! Благодаря ви! Обичам ви!

Защо ви казвам това? Във всеки случай не, за да ви се харесам или защото очаквам нещо от вас в замяна.

Казвам ви го, защото когато и докато го правя, се чувствам чудесно. Тези думи ме вдъхновяват, повишават вибрацията ми, пренасят ме в един друг свят – много по-хубав. Казвам ви го, защото така го усещам. Вие придавате смисъл на моето пребиваване тук и сега. Аз знам, че съм тук, за да бъда с вас, за да споделям с вас и искам да споделям с вас само хубави неща – да ви се усмихвам, да ви благодаря, да пея, да ви обичам.

Това е моят избор. Аз искам това и правя това. Другото вече не ми е интересно.

А представяте ли си, ако всички, или поне по-голяма част от нас направят този избор и започнат „да практикуват” усмивки, любов, благодарност, състрадание, доброжелателност, търпение…? Как ще се промени светът, или може би – в какъв свят ще се пренесем?

Приятели, това е наш избор – мой, твой, негов, неин…

Искате ли сега всеки от вас да направи избор за себе си – напр. докато чета това, да съм усмихнат, изпълнен със симпатия или поне с приемане?

Получава ли ви се?

Напоследък около мен се случват много прекрасни неща, а и неща, които ми дават възможности за развитие, или т.н. „проблеми”. Ето една такава възможност: наскоро, в един и същи ден двама мои близки хора ми споделиха своето „прозрение”, че всичко било безсмислено, че животът нямал смисъл. И знаете ли, вместо да се ядосам, аз се зарадвах, наистина искрено им се зарадвах. Защо ли? Защото разбрах, че точно сега те вече „са узрели” да направят своя избор и това е чудесно. Години са чакали, лутали са се, аз съм им говорила, те са чели и т.н. … и ето, сега е дошъл моментът. Пред тях се открива възможност – да направят избор и да продължат напред, да продължат да се развиват. Това е наистина възможност, а не проблем. И макар, че в момента те не го осъзнават така, аз им помагам да го направят. И не само аз, а и други приятели, които са минали по този път и с радост са готови да помагат.

И така – когато стигнем до осъзнаването, че нищо няма смисъл, ние сме стигнали до кръстопът. Едната възможност е да изберем да продължим напред, но изкачвайки стъпало, или стъпала, другата възможност е „да кривнем в гората” и да се скрием, третата възможност е да се върнем назад, като преди това стоим и чакаме, и страдаме… Може би има и други варианти… Това, което е важно е, че само един път води напред, само едно решение води до развитие – това е пътят със стъпалата. Път напред, без да изкачим стъпала вече е невъзможен.