A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Тай чи

ТАЙ ЧИ ЧУАН е най – популярният от “вътрешните стилове” на китайското бойно изкуство – У Шу (wu shu). В продължение на столетия този стил е преподаван в тесен кръг. В наши дни ТАЙ ЧИ ЧУАН се е развил в няколко направления и се радва на огромна популярност сред практикуващите бойни изкуства.

Движенията на ТАЙ ЧИ ЧУАН нямат начало и край – те са хармонични, цялостни и завършени.Тази завършеност, окръгленост и спираловидност на движенията дава възможност на практикуващия да отразява всякакви атаки, без да влага излишна сила. Меките и релаксирани техники на ТАЙ ЧИ ЧУАН завоалират същественото действие или удара, при който се освобождава огромна сила, но само за части от секундата. Бавният начин на трениране в ТАЙ ЧИ ЧУАН води до появата на свръх бързина, което е характерно за вътрешните стилове като TAI CHI, BA GUA, XING I, DA CHEN. Това е свързано с култивирането на вътрешната енергия.

Според една от легендите, на един даоски монах – Zhan San Fen по време на сън му било предадено изкуството на ТАЙ ЧИ ЧУАН. Според друга – по време на медитация, Zhan San Fen забелязал бой между змия и орел, откъдето извлякъл принципите за ТАЙ ЧИ ЧУАН.

След време този стил се разпространява в селото CHEN JIA GOU. Така нареченият CHEN – стил TAI CHI се счита за най-старият. От него произлизат останалите, най-известни от които ЯН, У, СУН, Уу, Фу и др.

Упражненията в стил „Чен” се водят от Георги Маринов и Владимир Гудим, които имат над 25 годишна практика. Владимир е живял и тренирал 5 години в Китай, а Георги се е учил от майстори в Русия и е участвал в състезания. Занимания В МОМЕНТА НЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ.