A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

ОТНОВО ЗА ИДЕЯ ВИТА…

Преди време, когато споделих с приятел идеите си за създаване на Идея Вита, за това какво си представям да бъде в мечтите си, той ми каза: „Всичко ще върви добре, докато и ако държиш идеите си чисти, над всичко… ” Това го помня и си го повтарям, особено когато търся да си обясня какво и защо не е както в мечтите… Често в такива моменти се сещам и за Левски, чиято мечта е била „чиста и свята България”. Дали е случайно, че съм родена на 19-ти февруари?…

И пак за Идея Вита… Идея Вита е обещание, подобно на това, когато някой е много тежко или „неизлечимо” болен, обръща се към Бог, например пред икона в църква и получи помощ или „чудо”, както хората казват, а после за благодарност и поради проглеждането и изцелението си вземе, че построи параклис или църква, или чешма, или каквото му позволяват материалните възможности, за да се ползва от хората, от всички. Е, Идея Вита е моята / нашата църква.

Идея Вита е нашият начин да направим живота си, страната си и света по- добри, такива, каквито ги виждаме и искаме в мечтите си.

Идея Вита е опит /в смисъл на експеримент/ дали сме и доколко сме готови да работим, да се учим, да общуваме, да танцуваме, да се храним /вкл. и да приготвяме храната си/ ЗАЕДНО…Принципът на ЕДИНЕНИЕ, като различно от принципът на разделянето.

Аз не съм „специалист” по нищо и следователно никого на нищо не мога да науча. От известно време осъзнавам, че единственото нещо, което „специализирам” е … ПРОМЯНА /способността да се променям/. Тук имам известен опит и го споделям, най- вече в Съботното взаимно училище. Ако някои от вас искат компания в това и сте осъзнали, че промяната е най- важното за вас в момента, елате да го правим заедно.

Идея Вита е място, където можеш да дойдеш за вкусна извара, а да си тръгнеш и с книга; да дойдеш на Съботното взаимно училище, а да ти направят и Боуен терапия или да поиграеш дервишки танци. Или както си разхождаш кучето в градинката отпред, да влезеш и да се сдобиеш с рецепта за постен кекс или супа на 5- те елемента. При нас никой не си тръгва само с това, за което е дошъл. Винаги има и още нещо…, дори това да е само една подарена усмивка.

Ние сме взели решение за себе си да живеем, спазвайки Природните и обществените закони, зачитайки Добродетелите и се стараем доста в тази посока.

Затова, идвайте при нас спокойни – не бихме ви подвели, излъгали, обидили и пък нещо да ви вземем. По- скоро бихме ви дали…

Наблюдавам лицата на някои хора, които идват за първи път – едни такива сериозни, напрегнати, внимаващи, дори подозрителни… Много съм доволна, когато си тръгнат с усмивка. Това най-добре се вижда в събота от 10 до 12 ч. на Съботното взаимно училище. Някои от „новите” идват обикновено в последния момент, или закъсняват, сядат отделени с поне 1 стол и гледат „от страни”, като на представление. След 15-тина до 30-тина минути, прекрасната енергия така „ги моделира”, че те забравят, че са „наблюдатели” и се „впускат в екшъна”. Накрая пеем, прегръщаме се … и всичко е О.К. – лицата се отпускат, усмивките цъфват и хората разбират, че тук се дава, а не се взима.

В Идея Вита се учим да общуваме все повече със същността си – душа с душа, а не с личността си – инженер с философ, счетоводител с архитект и т.н.

Ние сме практици. За нас знанието е нищо, ако не е приложено на практика.

Опитваме се да увеличаваме доброто и знаем, че това е заразително – непременно ще заразим и други…, а то вече все повече се случва…

Comments are closed.