A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

ЗА ИМАНЕТО И НЯМАНЕТО

Лесно е да дадеш, когато имаш

Трудно е дадеш, когато нямаш

Знаете тази мъдрост. Това всъщност е урок, който трябваше да разбера и усвоя преди няколко години, когато самата аз в безпомощно състояние, за да работя, „трябваше” да давам на нуждаещи се, за да си спася душата. Така действа законът на даването.

Сега се появи друго осъзнаване:

Лесно е да споделиш с другите, когато нямаш

Трудно е да споделиш, когато имаш

Още по- трудно е да споделиш това, което си проимал с двете си ръце, докато „другият”, с когото „трябва” да споделиш е „лежал и мързелувал”.

Това няма логика, не е „справедливо”…

Така е от човешка гледна точка, или както сега се изразяваме от триизмерна гледна точка.

А сега да видим от по- високо – от Божествена гледна точка:

Ами, ако този, дето сега е лежал, в предишни животи се е наработил и сега заслужено си лежи…, а ти си си избрал да работиш, за да видиш какво е, защото преди си лежал, или да видиш какво е имане, защото преди си разбрал за нямането?

Или пък „трябва” да споделиш, защото това ти е урока сега, който „трябва” да научиш, за да стъпиш по- високо и да видиш нещата от там? /думата „трябва” да се разбира избрал съм/

Или…правилата на „играта” се сменят и за да влезеш в Новата игра, е по- добре да споделиш, за да има с кого да играеш. Както при децата – имаш две играчки, а другият няма – за да си играете заедно, е по- добре имащият да даде на нямащия.

Та какво излиза: който има – да дава с радост, а който няма – да получава с благодарност.

Comments are closed.