A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

ПРЕХОДЪТ СЕ СЪСТОЯ. СЕГА Е ВРЕМЕ ДА СЕ РАБОТИ!

В последните седмици преди 21.12.12 имаше една нагласа да не се правят конкретни планове за бъдещето, да не се започват нови начинания и т.н., докато мине Преходът. Е, Преходът мина. Какво правим сега?

На мен този период малко ми приличаше на заблатяване – едно спокойно, често дори неподвижно на повърхността, една тиня на дъното, която като поразровиш излиза отгоре и понамирисва…Какво обаче направи Преходът? Ами, пусна нови семена на лилии и лотуси в блатото, на съществуващите даде сила да излязат на повърхността и да цъфнат, а на вече цъфналите им показа как да не увяхват. Ако е така, тогава в какво се състои работата?

Отговорът – да превърнем блатото в езеро – чисто, бистро, живително планинско езеро.

Преди Бъдни вечер, Боян /синът ми/ ми каза: „Мамо, вече е време да кажем /не, ами да заявим/ на хората какво всъщност е ”Идея Вита”. Е, приятели, сега го казваме:

Освен всичко, което сме написали на сайта и сме говорили на срещи, семинари …всъщност „Идея Вита” е опит за създаване на Новия свят – нашият опит. Едно „средно статистическо” семейство иска да промени света. И не само иска, а даже се опитва. И не само се опитва, а дори има съмишленици, съидейници, съпрактици и т.н. СЪ…и известни успехи /колкото и нескромно да звучи, но е факт/. За малко повече от една година съществуване на „Идея Вита” се запознахме и свързахме с много хора, които в една или друга степен правят същото – променят света. Някои тихо, без много шум, други по- показно и атрактивно…това няма значение. Важна е Промяната. Тя започна от самите нас и се простря върху всичко наоколо, и продължава…и ще продължава като вълшебна река да залива старото и застоялото, да го разтваря и да го превръща в златни семена, от които разцъфтяват красиви цветя. Приятели, разбрахте ли, че тази година пролетта дойде посред зима, през декември? Необичайно и прекрасно! Разцъфтяха лотосите и лилиите в сърцата ни! Хайде да ги претворим и в света наоколо! Те са нашата Любов! Вземете решение от тук нататък каквото и да правите, да го правите с Любов, да влагате част от сърцето си във всичко! Знаете ли какво ще се получи? Една огромна мандала от милиони/милиарди сърца, с бели лотоси вътре. А отвън – всичко това, събрано в едно необятно Божествено сърце! Представяте ли си го? Можем да се опитаме първо да го нарисуваме…и после да го сътворим! Можем!

Хайде, пък рисунките изпращайте при нас…ще направим изложба! – ха-ха

Ето един куплет от стихотворение, което написах наскоро:

Тъй обединени в Любовта

Със Вярата, че всичко е възможно,

Да се прегърнем като ангели с две крила.

Да го направим, всички ние – МОЖЕМ!

ОБИЧАМЕ ВИ!

Очаквайте скоро новите ни проекти за претворяване на Любовта! Нека да ги правим заедно!

Comments are closed.