A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

ТРЕНИНГ ЗА ДУШЕВНО РАЗВИТИЕ

Напоследък все по- често се натъквам на едно явление, което започва да придобива доста сериозни размери в публичното, медийното, интернет и какви ли не други пространства – явлението личностно развитие. Изобилстват всякакви мастери, тренери, коучи и др. подобни чуждоземни наименования на хора, които учат другите как да са успешни, как да печелят пари, да развиват бизнес, да са лидери, да са …какво ли не още …личности. Добре бе, хора, за какво беше тоя Преход, това Начало на Епохата на Водолея, тези нови /всъщност вечни/ ценности, които да отговарят на Новите енергии?

Докога ще се учим да развиваме личността си? Не го ли правим вече достатъчно дълго време? Та умовете ни толкова прегряха от съвършенство, че е много трудно да ги изключим и за 10 минутна медитация. Докога ще си мултиплицираме матрици? Преди няколко дни, пак от такъв коуч чух, че животът бил нищо друго, освен влизане от една матрица в друга. „А, не, казах му, ти ако искаш си влизай и си излизай от колкото и от каквито искаш матрици, създавай си ги и си сменяй, аз категорично отказвам да вярвам в това. Аз моето излизане от матрицата си го платих с достатъчно страдание и не желая да вярвам в матрици”.

Не е ли време да развиваме не личностите си, а душите си? Препоръчвам да се правят тренинги за душевно развитие, а не за личностно. Да попитаме душата какво тя иска, какъв е пътят и? За какво сме дошли тук на Земята сега? Аз съм на мнение, че ако успешният бизнес и забогатяването, както и лидерството и другите личностни хубавини, не са в Пътя на душата ми за този живот, нищо добро в крайна сметка няма да излезе от подобни упражнения и напъвания. А ако много яко се напъваме, все ще има някакъв резултат, но с толкова разход на енергия, че накрая ще уморим душата си.

Мислите ли, че може да се съчетаят бизнес и безусловна любов? Или милосърден и състрадателен лидер? Или шефът да приеме подчинения като „Аз и ти сме едно цяло”. Май нещо не става, а? Ами, няма да стане, защото това са различни светове, различни измерения. Всеки си има своите закони и ценности. Светът на Любовта, няма как да съществува в света на конкуренцията. Ако всички сме лидери, кои ще са водените от нас? Ако всички се обичаме и си помагаме, как ще се конкурираме и съревноваваме? Не става. Трябва да се направи избор. Всеки преминава този етап. Ако не го е направил вече, ще му се наложи, със сигурност. Ако избере да следва душата и Пътя си, ще му трябва приятел или душевен учител да го подкрепя в този път, а не коуч и тренер. Всички имаме водачи и учители на душата, дори повече, отколкото си представяме. И те ни водят и подкрепят постоянно, съвсем безплатно. Наш е изборът да решим да се свържем с тях и да ги чуваме. Защото развивайки личностите си, ние ги забравяме, не ги слушаме. И после страдаме. Ако досега животът ни е минавал неосъзнато, сега да осъзнаваме, че трябва да си развиваме личността и после като понатрупаме няколко милиона, да се сетим за душата…то си оставаме в матрицата на трето измерение, най- малко за този живот. Още повече, че дори в трето измерение тук, на Земята, законите, които работеха до миналата година, няма да работят сега и за в бъдеще, или по- точно –не и за нас.Така, че приятели, правете правилните избори – изборите на душата. Правете добро, обичайте, във всичко влагайте частица от себе си, от талантите си, пък всичко останало „ще ви се придаде”…, защото:

СМИСЪЛЪТ НА ВСИЧКО Е ЛЮБОВ!

Смисълът на всичко е Любов!

Тя отваря ни за живот чуден, нов!

И като амфибии от дълбините

Вадим своите съкровища неземни, скрити.

Преплували сме много океани,

Летели сме през минали пространства,

Сега сме тук, отново пак събрани

Заедно, решени егото си да надраснем.

И освободени от страха,

От злобата и от егоизма,

Да посеем нови звездни семена

На радост, обич и колективизъм.

Тъй обединени в Любовта

Със Вярата, че всичко е възможно,

Да се прегърнем като ангели с две крила.

Да го направим, всички ние – МОЖЕМ!

Д.м.

Comments are closed.