A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

ОТНОВО ЗА СМЕЛОСТТА

 Животът, с който сме свикнали от десетилетия, се руши. Руши се буквално под краката ни. Гледката не е приятна. Особено за тези, които си позволяват да я гледат. Какво правят те? Гледат и се вайкат, страдат и много, ама много се страхуват. Какво ще стане? Как ще живеем? Какво ще работим?

На масата хора този живот и този свят не им харесват. Мечтаят си за по- добър. Е, като е така, мили хора, защо страдате? Защо се страхувате?

Всичко е от незнание и невежество. После идва недоверието. А е много просто: Пуснете се от старите си патерички и полетете! Извадете си котвите от дъното и заплувайте! Вземете си само Вярата и Любовта! Те „на първо четене” са ви достатъчни. Тръгнете и поне за известно време дори не се обръщайте назад! Пред вас има достатъчно смели, които са го направили. Те вече живеят Новия живот. Те вече са в Новия свят. В пътуването не сте и никога няма да бъдете сами. Много Светлина има около всеки от вас. Тя стои и чака да се пуснете, за да ви поеме. Но пускането е ваше решение. Изборът е или се пускате, или потъвате със стария кораб. Среден път няма. Някои вече потънаха.

И пак: Вярата и Любовта. Те раждат смелост. Смелост трябва сега. Всеки преминава или ще премине през Избора. Оцеляват смелите.

Срещам много хора, които питат: Какво да правя? Искам да променя, но не знам какво да направя – кое  първо, кое второ и т.н.? Даже не знам какво ми се прави. Не знам какво харесвам.

Пак е просто: След като има такива, които знаят и могат, вече и правят, помагайте на тях, учете се от тях, работете с тях и лека – полека и вие ще придобиете смелост, знание и опит, и ще си застанете на мястото, и ще правите каквото ви харесва, защото това е „вашето правене, вашата работа”, за която сте дошли.

В началото на 2013-та имаше една „команда”: „По местатаааа! Ходом, марш!” Някои я разбрахме и си застанахме по местата. Някои дори тръгнахме. Има и такива, които вече тичат. Това, обаче, направиха вече събудените. Голяма част „остана да си спи и не чу командата.”. От тогава, „повиквателни” има постоянно. Чувайте и тръгвайте! Няма друг вариант, подкрепящ еволюцията Следвайте душите си! Те са направили вашия избор! Няма нищо страшно. Прекрасно е! Споделям собствен опит. Търсете смелите, които вече вървят. Хванете се за ръката им, помагайте им в техния път, докато разберете своя. Когато сте готови, пуснете се и си влезте в „своя коловоз”, застанете си на „своето място”. Това е много важно, защото ако вие не си застанете или докато си застанете на мястото, вашата раница със задачки, с която сте дошли на  този свят, така или иначе, вече я носят първите. Затова и не стигаме бързо далече. Някои носят много чужди раници и чакат останалите да си ги вземат.

И още нещо: Как да разпознаете смелите? Той Христос го е казал: „По делата ще ги познаете!”. Аз добавям – не по думите, вече не. Гледайте делата! И не само гледайте, а най- добре, поработете с тях. Тогава всичко става ясно.

Ето и малко стихове за смелите:

СМЕЛИТЕ

Смелите – те нивга не униват.

Смелите с любов в сърцето си заспиват.

Смелите – те вярват във мечтите.

Смелите – те стигат висините.

Смелите не мислят за умора.

Смелите помагат безрезервно

и на „добри”, и „лоши” хора.

Смелите блестят като слънцата.

Смелите се смеят кат децата.

Смелите раздават без остатък,

защото знаят, че след Края,

следва и Нататък.

А за Нататък пропускът един е:

Любов към всички и към цялото Творение.

Диана – „Аз обичам смелите!”

Comments are closed.