A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

ВСИЧКО ТРЪГВА ОТ ЕДНА /ДЕТСКА/ МЕЧТА….

 

Имало едно момче,

родено в малко балканско градче…

 

така започва тази история за мечтата. Момчето се ражда преди определеното му от лекарите време и има здравословни проблеми – с дишането. Бил е с крехко здраве, болнав и с астматични пристъпи. Нещата около здравето му никак не били добре до момента, когато един лекар посъветвал родителите му да го запишат да тренира някакъв спорт – като последна мярка за подобряване на здравето. Точните думи на лекаря били: „Момче, ти няма да оцелееш, ако не спортуваш.” Избрали волейбол. Усилията и усърдието му в тренировките дали много бързо резултат и момчето напълно оздравяло. Това чудо, което медицината не могла да направи, направил волейболът. Един слънчев ден, на път за училище, в главата на момчето се зародила голяма детска мечта – когато порасне да направи така, че да помага и на други деца да са здрави чрез спорта.

През 2008- ма година стартира реализацията на мечтата. Вече порасналото момче, дипломиран юрист, основава ВК „Тетевен волей” и със собствени сили и средства започва изграждането на детска школа и представителни отбори. Делото е трудно, защото градчето е малко, няма финансиране, специалисти, треньори и т.н. – все необходими условия за реализиране на една подобна мечта. Но той е упорит, устремен, вярващ и пълен с енергия. Това привлича няколко сърцати хора, които го подкрепят и му помагат в делата – предимно на доброволни начала. Дори създават и местна съдийска колегия. Децата от школата лавинообразно нарастват, работи се много и успехите не закъсняват. Те са истински прецедент в историята на волейбола в България. Ето и фактите:

Волейбол се играе навсякъде – дори на улицата се опъва мрежа между две къщи и децата играят. Подобно на малките бразилчета, които ритат топката по прашните улици, а като пораснат големите европейски клубове дават милиони за талантите им. Е, тетевенските деца засега стигат само до юношеския национален отбор на България, в който тази година участват 4- ма младежи.

 

Името на момчето е Иван Цветков – Президент и Председател на УС на ВК „Тетевен Волей”.

Ето как мечтите се сбъдват. Сега. Дори и в България.

 

Добре е такива истории да се разказват и показват, за да вдъхновяват и други да мечтаят и да живеят мечтите си.

 

А историята с мечтите продължава…Спортът и музикалното изкуство си подават ръка на 10.09.2016 г в София. Фондация „Идея Вита” организира благотворителен концерт под мотото: „Деца помагат на деца, за да живее мечтата” и предоставя безплатно своята зала за целта. Децата към фондация „Огънят на Орфей” – гр. Пловдив, които са стипендианти на фондация „Идея Вита”за Лятна Академия на изкуствата и лауреати на множество награди, ще подарят на децата от детската школа на ВК „Тетевен Волей” концерт с кауза да се съберат средства за новия спортно- състезателен сезон 2016-2017. Средствата ще бъдат за нови екипи, специалисти, режийни за зали и др. подобни. Школата и клубът си търсят и спонсори, които да ги подкрепят по- дългосрочно, за да могат децата да участват в лагери, контроли и състезания в чужбина,  което до сега не е било възможно по финансови причини, въпреки многобройните покани.

Comments are closed.