A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

КОНЦЕРТ- ПРАЗНИК „ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА, ЗА ДА ЖИВЕЕ МЕЧТАТА“

Празникът се състоя. Нещо повече – празникът развълнува всички присъстващи и участващи по начин, който със сигурност ще бъде запомнен. Каузата събра наистина най- сърцатите и отдадени на Доброто приятели на „Идея Вита”.

Децата от Фондация „Огънят на Орфей” се бяха подготвили сериозно и старателно за истински концерт – с много и разнообразни по стил и жанр изпълнения, с прекрасни сценични костюми и дори с… подаръци. Да, те подариха три изключителни картини на Фондация „Идея Вита”, а тя от своя страна ги предоставя за продажба и средствата ще бъдат дарени на Детската волейболна школа на „Тетевен Волей”.

Събитието беше открито от Диана Митева – управител на Център и Фондация „Идея Вита”, която приветства участниците и гостите. Евгения Тагарева- Директор на Фондация „Огънят на Орфей” и водещ на концерта представи артистите. Надя и Гери Терзиеви пяха като истински професионалистки- народни певици с акомпанимент на дуо „Свирците” – Асен и Симеон, които виртуозно владееха гъдулките. Петя, която е уникална, пък имаше и компания на пианото – г- жа Тагарева и свой достоен колега. Биляна, също пианистка се представи отлично, а това, което направи Николай Тименов, докосна сърцата на всички в залата. Николай свири завладяващо на акустична и електрическа китара, включително свои композиции и песни /на български и на английски/. Когато запя и песен на Селин Дион и мекия му тембър огласи залата, всички бяхме очудени от това, колко талант има в едно самоуко младо момче. Благодарим и поклон на младите артисти!

Децата много харесаха атмосферата на залата и изобщо на център „Идея Вита”. Пианистката Петя Пачова сподели, че „тук енергията е много хубава”. Със сигурност и те самите допринесоха за тази хубава атмосфера.

Децата от школата на ВК „Тетевен Волей”, които грееха в своите прекрасно- зелени спортни екипи, подаряваха на гостите картички и брошури с информация за своя клуб и кауза. Те споделиха с всички своята любов към волейбола, своите надежди и мечти, подкрепени от любимия си треньор Михаил Янков.

Вълнуващо и интересно беше участието на главния вдъхновител на магията, наречена „Тетевен Волей” – Иван Цветков, председател на УС на Клуба. Иван разказа историята на своята детска мечта, превърнала се в реализирана история на един от най- бързо развиващите се волейболни клубове през последните години в България.

След концерта всички заслужено бяха почерпени с вкусни сандвичи с хумус и зеленчуци, баница, ябълков щрудел, питка „Слънце”, сурови какаови бонбони и сок от българска роза, приготвени от кухнята на „Идея Вита” и Румяна Лахчиева.

Накрая на никого не му се тръгваше от събитието. Участниците си обещаха нови срещи в Пловдив и Тетевен с нови интересни събития.

Comments are closed.